vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARHatalmas baleset, Chastain autója FELREPÜLT a levegőbe

Hatalmas baleset, Chastain autója FELREPÜLT a levegőbe

- Hirdetés -

Kyle Busch defektet kapott a második szakasz vége felé, és lelassult a pályán. Ross Chastain nem tudta kikerülni és a levegőbe repült.

Szerencsére mindenki jól van a vasárnapi NASCAR Cup Series All-Star versenyen a Texas Motor Speedwayen történt brutális baleset után.

- Hirdetés -

A verseny 49. körében az 1. szakaszt megnyerő Kyle Busch jobb hátsó gumija lassú defektet kapott. Ennek következtében a 18-as rajtszámú autó lelassult a pályán. Ahogy Busch lassított, Ross Chastainnek nem volt hova mennie, és érintkezett riválisával.

Az ütközéstől Chastain a levegőbe repült, majd leérkezéskor kontrollálhatatlan autója Chase Eliottt 9-es Hendrick Chevrolet-jának csapódott.

- Hirdetés -

Mindhárom versenyző kiesett az All-Star versenyről.

Mike Joy, a NASCAR on FOX műsorvezetője szerint Chastain 185 mérföld/órás (285 km/h) sebességgel száguldott, amikor belement Busch-ba, aki abban a pillanatban 125 mérföld/óra (201 km/h) körül száguldott.

Busch érezhetően frusztrált volt, miután az ütközés után nyilatkozott, tekintve, hogy a legfontosabb, negyedik szakaszt az első helyről kezdhette volna meg.

Jobb hátsó defektet kaptam a 4-es kanyarban” – nyilatkozta Busch. “Sajnálatos a srácok számára. Mindenki a Joe Gibbs Racingnél nagyszerű munkát végzett, nagyon gyors versenyautónk volt, sőt nagyszerű versenyautónk.

Az összes kört vezettük addig a pontig. Nyilvánvalóan csalódott vagyok, hogy nem tudtuk befejezni a versenyt, és nem tudtunk versenyezni az egymillió dollárért.

Mit látott Chastain?

Úgy éreztem, hogy az 1-es autó vezetője rossz sávot választott” – viccelődött Chastain. “Láttam, hogy Kyle Busch-nak problémája volt, mintha defektet kapott volna. Balra rántottam a kormányt, pedig jobbra kellett volna. Nagy ütközés volt.

Elliottnak is véget ért az éjszaka, és egy kicsit mérges magára, mivel úgy érezte, hogy elkerülhette volna a balesetet.

Láttam, hogy a 18-assal gond van. Aztán láttam, hogy az 1-es nagyon keményen eltalálta, és egyszerűen nem hagytam neki elég helyet – tudtam, hogy egyenesen fog menni. Csak azt nem tudtam, hogy ilyen gyorsan meg fog érkezni” – magyarázta Elliott.

Egyszerűen rosszul ítéltem meg a szituációt. Tényleg elkerülhető lett volna részemről, szimplán elszúrtam.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss