péntek, február 23, 2024

Öles léptekkel masírozik az IndyCar felé Linus Lundqvist

Dátum:

Megosztás:

Az Indy Lights 2022-es szezonja egyetlen emberről szól. A hatból négy futamot megnyerő Linus Lundqvist mellé senki nem tud felnőni.

- Reklám -

Linus Lundqvist annak idején hazájában, majd tágabb értelemben véve Észak-Európában teljesítette első formaautós szezonjait. Volt Formula STCC Nordic és NEZ-bajnok is, majd ugyanígy felért a csúcsra a brit F3-as sorozatban is. Azok után, hogy 2019-ben ötödik lett az Euroformula Open nevű sorozatban, 2020-ban már Amerikában kellett keresnünk a nevét.

- Reklám -

Lundqvist a Formula Regional Americas 2020-as szezonját imponáló magabiztossággal, 17 futamon aratott 15 (!) győzelemmel nyerte meg. Rajta kívül csak a ma már az IndyCarban versenyző David Malukas tudott futamot nyerni, a svéd pedig egyetlen futam kivételével mindegyiken dobogóra állhatott.

2021-ben Malukasszal együtt Lundqvist is megérkezett az IndyCar előszobájának számító Indy Lights sorozatba, ahol rögtön újoncévében harmadik lett. Itt már Malukasnak több szerencséje volt hozzá képest, és a bajnok Kyle Kirkwood mögött ő is dobbantani tudott a csúcssorozatba rögtön egy év után.

- Reklám -

Lundqvist viszont 2022-ben a mezőny legnagyobb esélyeséhez méltóan hatból négy futamgyőzelemnél jár. A HMD Motorsports és a Dale Coyne Racing koprodukciójában felkészített autóban a svéd jelenleg toronymagasan vezet. Másrészt viszont nem volt egyszerű egyáltalán pályára állítani ezt a szezont.

Egyértelmű, egyelőre kiváló szezonunk van” – fogalmaz pozitívan Lundqvist a Racer kérdésére. „Viszont először is le kell szögeznem azt, hogy már abban rengeteg munka van, hogy egyáltalán itt lehetek. Tavaly év végén azt sem tudtam, hol fogok versenyezni, fogok-e egyáltalán. Az otthoni szponzoraim, valamint a HMD segítségével viszont szerencsére sikerült összerakni ezt a szezont.

Ha viszont már ott van, Lundqvist akkor le is gyalulja a Lights mezőnyét. „A cél az volt, hogy megpróbáljuk megcélozni a bajnoki címet. St. Pete-ben csak a dobogó jött össze, ott úgy éreztük, több volt bennünk. Aztán viszont jött a győzelem Barberben, és jöttek a további sikerek. Minden egyre jobban és jobban alakult. Izgatott vagyok a jövővel kapcsolatban.