back to top
péntek, június 21, 2024

Közösségi adakozással fedezné szezonját az USF2000 fiatalja

Dátum:

Megosztás:

A GoFundMe nevű közösségi adakozó weboldal segítségét is igénybe veszi az IndyCar nevelőszériájának tekinthető USF2000 bajnokság futamgyőztes újonca, Myles Rowe.

- Reklám -

A Roger Penske által alapított Race for Equality&Change programot igencsak meglepetésként érhette, amikor az égisze alá tartozó csapat, a Force Indy kiszáll a Road to Indy nevelőprogramba tortozó USF2000 bajnokságból. Ezzel a kiszállással nem csak a bajnokság lett vékonyabb egy csapattal, hanem versenyzője, Myles Rowe is nehéz helyzetbe került.

- Reklám -

Myles Rowe-t még Will Power fedezte fel, így került kapcsolatba Roger Penskével. Így kapott lehetőséget az USF2000 bajnokságban szereplő Force Indy istállónál, Rowe ekkor már több mint három éve nem versenyzett formaautókkal, utolsó szezonja a 2018-as Lucas Oil Formula Car Race Series bajnokság volt.

A rendkívül hosszú kihagyás ellenére Rowe még futamot is tudott nyerni a New Jersey Motorsport Parkban. Újonc szezonját ennek, valamint további öt top 10-es helyezésnek köszönhetően tizenharmadikként zárta 137 szerzett ponttal. A Force Indy kiszállásával viszont a 21 éves versenyző igencsak nehéz helyzetbe került, és kevéssel a 2022-es szezon megkezdése előtt megint szponzort kell vadásznia. Ezen kívül GoFundMe-adakozást is elindított, hátha így összekuporgathat egy teljes szezonra való büdzsét.

- Reklám -

„Keményen dolgozunk a folytatáson, de ez nem egyszerű” – ismeri el Rowe a Racer kérdésére. „Több reménykeltő beszélgetést is folytattunk cégekkel. Viszont az időzítés miatt minden jóval komplikáltabb minden, mivel ezeknek a cégeknek a jövő évi marketingkerete az esetek többségében már régesrég kész van. Próbálok mindenkit elérni, akit csak lehet. Emellett ott van a GoFundMe oldalam is. Ez sokáig nagyon jól nézett ki, egyetlen ember összedobta a célösszeg felét. Utána viszont ez sajnálatos módon lelassult.”

Rowe nemrég lehetőséget kapott az USF2000-szezonja után az IndyCar- és IMSA-csapattulajdonos Bryan Hertától is egy endurance-versenyen. „Óriási volt, és köszönettel tartozom a lehetőségért. Eddig csak gokartban csináltam ilyet. Bizonyos dolgokat sosem tapasztaltam még. Például 90 autóval együtt kanyarodni őrületes volt. Rengeteg hasznos infóval tudtam hazamenni.”