back to top
hétfő, május 20, 2024

William Byron győzelemmel tette fel a koronát a Hendrick Motorsports nagy napjára Martinsville-ben

Dátum:

Megosztás:

William Byron nyerte a NASCAR Cup Series martinsville-i futamát, amelyen csapata, a Hendrick Motorsports történelme első győzelmének 40. évfordulóját ünnepelte.

- Reklám -

Nagy napra ébredt a Hendrick Motorsports összes alkalmazottja vasárnap reggel. Ugyanis ekkor ünnepelték a 40. évfordulóját a csapat első győzelmének, amelyet 1984-ben szerzett Geoff Bodine a Martinsville Speedway-en. Az ünneplésnek a legjobb módja pedig talán nem is lehetett volna más, mint az első idei martinsville-i futamon történő eredményes szereplés. Az istálló pilótáinak amúgy is nagyon megy ezen a pályán, hiszen együttesen 28 győzelmet arattak rajta. Ez a legtöbb diadal a NASCAR Cup Seriesben, amellyel bármelyik alakulat egy adott helyszínen rendelkezik.

- Reklám -

Már az időmérő is jól alakult a csapatnak, hiszen szombaton Kyle Larson bizonyult a leggyorsabbnak. Larson aztán dominálta a verseny első szakaszát, amelyet meg is tudott nyerni.

- Reklám -

Azonban a futam második része nem a Hendrick Motorsports autóiról szólt. Az újraindítás után a Team Penske egyik versenyzője, Joey Logano vette át a vezetést, de a csapatfőnöke rossz taktikát választott, így végül Denny Hamlin szelte át először a célvonalat a szakasz végén.

A harmadik etap első felében aztán megint a Hendrick Motorsports egyik pilótája, Chase Elliott őrizte az első helyet, de a 258. körben már újra Hamlin vezetett. Az utolsó tervezett bokszkiállások alkalmával viszont többen is megelőzték a Joe Gibbs Racing versenyzőjét.

Közülük pedig a szintén a Hendrick Motorsports kötelékébe tartozó William Byronnak volt legjobb a tempója. Byron magabiztos előnyt épített ki magának az élen, de három körrel a leintés előtt egy defekt miatt újra előkerült a sárga zászló.

A hosszabbítás során Byront leginkább az egyik csapattársa, Elliott szorongatta. Végül azonban ő sem tudta megakadályozni, hogy a 26 éves pilóta legyen az első háromszoros futamgyőztes az idei szezonban (legutóbb az austini versenyt nyerte meg).

Elliott végül harmadik lett, másodikként Larsont intették le, és így a Hendrick lett az első csapat a NASCAR történelmében, amely ki tudta magának sajátítani egy martinsville-i verseny befutójánál az első három helyet.

Ezzel tehát folytatódott az alakulat martinsville-i sikersorozata, viszont ezt a csapat alapítója és tulajdonosa, Rick Hendrick nem élvezhette a helyszínen. Ugyanis az üzletember nemrég egy térdműtéten esett át, amely bár jól sikerült, de Hendrick felépülése nem haladt olyan gyorsan, mint amire számítottak, hiszen a tervek szerint ő vezette volna fel a mezőnyt a futam elején a biztonsági autóval.

A Cook Out 400 teljes végeredményét ezen az oldalon lehet megtalálni.