back to top
hétfő, május 20, 2024

Hivatalos: IndyCar-csapatot indít a Prema

Dátum:

Megosztás:

Kedden jelentették be, hogy jövőre csatlakozik az IndyCar mezőnyéhez a Prema. A tehetségkutatásról ismert olasz csapat két autót fog versenyeztetni, amelyeket a Chevrolet szállítja majd nekik.

- Reklám -

Magyar idő szerint kedden délután jelentette be az IndyCar, hogy a következő szezonban új csapatként csatlakozik a mezőnyhöz a Prema. Az olasz alakulat a Chevrolet partnere lesz, és két autót fog majd indítani. Egyébként az istálló beszállásának lehetősége már régóta terítéken volt, korábban mi is beszámoltunk róla.

- Reklám -

A Prema egy nagyon sikeres csapat, amelyet leginkább az európai formulaautós sorozatokból lehet ismerni, jelenleg a Forma–2-ben és a Forma–3-ban vesznek részt, 2022 óta viszont a hosszútávú versenyzésben is találkozhatunk velük. Az istálló fő profilja a tehetségkutatás, többek között Charles Leclerc, Pierre Gasly és Mick Schumacher is versenyzett náluk korábban. Olyan korábbi és mostani IndyCar-pilóták is megfordultak náluk, mint Ryan Briscoe, Felix Rosenqvist, Marcus Armstrong vagy Callum Ilott.

- Reklám -

A Prema első embere, René Rosin is megszólalt a bejelentés kapcsán. „A csatlakozással az IndyCarhoz, és a részvétellel a világhíres Indy 500-on egy álom válik valóra mind a családunk, mind a vállalkozásunkban részt vevő összes ember számára” – mondta a sorozat honlapja szerint.