vasárnap, június 4, 2023

VIDEÓ: Jimmie Johnson egy kört vezetett, mégis ő nyert

Date:

Share:

A 2006-os Las Vegas Motor Speedwayen tartott verseny Jimmie Johnson utolsó körös előzésével beleégette magát a köztudatba.

- Advertisement -

A futamot sokáig Matt Kenseth vezette, sőt ő vezette a legtöbb kört. számszerint 146-ot. Jimmie Johnson azonban az utolsó körökben felzárkózott, és kihasználta a green-white-checker befutót.

- Advertisement -

A 48-as autóban ülő Johnson metodikusan levadászta a 17-es autóban ülő Kensethet és az utolsó kanyarban a külső ívről megelőzte őt.

Az akkor 30 éves sofőr csak egy kört vezetett, az utolsót, ami a legkevesebb kör, amivel valaha futamot nyertek Las Vegasban.

Ez volt Johnson 20. futamgyőzelme, és sorozatban második a Las Vegas Motor Speedwayen. A később hét bajnoki címet begyűjtő versenyző az év végén megszerezte pályafutása első Cup Series trófeáját.

Hétvégén itt rendezik a NASCAR Cup Series harmadik playoff fordulójának nyitóversenyét. Vajon számíthatunk hasonló befutóra?

 

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.