péntek, február 23, 2024

Újra versenyt rendeznek a legendás North Wilkesboro Speedwayen

Dátum:

Megosztás:

Racetrack Revival néven augusztusban aszfalton, majd októberben salakon tartanak versenyeket, mielőtt 2023-ban újraaszfaltoznák a legendás North Wilkesboro Speedwayt.

- Reklám -

Egész augusztusban aszfaltos futamokat rendeznek, szinte megállás nélkül. Olyan szériák képviseltetik magukat, mint a Hornet, a Super Late Model, a Street stock, a Pro Late Model, a Limited Late Model, a Modified és a Late Model.

- Reklám -

Októberben salakos versenyek következnek, szintén elég népes felhozatallal. Tiszteletüket teszik a dirt pályán az alábbi versenygépek: Hornet, Super Late Model, Street stock, 602 Crate Late Model, Modified, 604 Crate Late Model, 410 Sprint Car, Big Block Modified és Super Late Model.

NASCAR futamok egyelőre nincsenek leegyeztetve, de Marcus Smith, a Speedway Motorsports elnöke és vezérigazgatója szombaton elmondta, hogy a NASCAR Truck Series kiváló esemény lehetne a versenypálya számára. Hozátette azt is, hogy legkorábban 2024-ben tudna elképzelni egy ilyen futamot North Wilkesboróban.

- Reklám -

Sok a tennivaló” – mondta Smith. „Rengeteg munkát kell elvégezni addig.

A pálya felújításában kulcsfontosságú tényező az államtól kapott pénz. A novemberben elfogadott észak-karolinai állami költségvetés részeként 18 millió dollárt különítettek el a North Wilkesboro Speedway infrastrukturális fejlesztésére.

A 0,625 mérföld hosszú North Wilkesboro Speedway 1949-96 között adott otthont a NASCAR-versenyeknek, azóta nagyrészt üresen áll.

A pálya NASCAR győzteseinek listáján olyan nevek szerepelnek, mint Junior Johnson, Richard Petty, Dale Earnhardt, Darrell Waltrip, Bobby Allison és Cale Yarborough. A NASCAR Hall of Famer Jeff Gordon 1996 szeptemberében nyerte meg az utolsó itt rendezett NASCAR Cup Series futamot.