vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCAR18 millió dollárból újul meg a North Wilkesboro Speedway

18 millió dollárból újul meg a North Wilkesboro Speedway

- Hirdetés -

Az infrastrukturális fejlesztésekre elkölthető 18 millió dollárral Marcus Smith elkezdte felvázolni a North Wilkesboro Speedway újjáélesztésének terveit.

Smith, a Speedway Motorsports elnök-vezérigazgatója csütörtök este a Wilkes Megyei Kereskedelmi Kamara 75. tagsági ünnepségére összegyűlt 250 fős csoport előtt beszélt. Smith reményei szerint a North Wilkesboro Speedway ezekkel a felújítási munkálatok után visszatérhet a motorsportba, miközben más szórakozási lehetőségeket is kínál majd.

- Hirdetés -

A North Wilkesboro Speedway fényes jövő előtt áll.” – mondta Smith. “Nagyszerű lehetőség van arra, hogy ezt a fantasztikus helyszínt újjáélesszük, hogy ne csak egy versenypálya legyen, hanem egy olyan hely, amely számos eseménynek adhat otthont. Egy olyan hely, ahová az emberek messziről is eljönnek, hogy élvezzék a közösséget, élvezzék a régiót és élvezzék a különleges eseményeket.

A pénz az észak-karolinai állami költségvetésből származik. Novemberben Roy Cooper kormányzó jóváhagyta, hogy 40 millió dollárt osszanak szét a North Wilkesboro, a Rockingham Speedway és a Charlotte Motor Speedway között a fejlesztésekre.

- Hirdetés -

Víz, csatorna, villany, utak, összeköttetés – ezek azok az építőelemek, amelyeket meg kell valósítanunk” – mondta Smith. “Szeretnénk megtartani az ingatlan jellegét, megünnepelni a történelmet, de természetesen biztonságossá, kényelmessé és élvezetessé tenni mindazok számára, akik ide látogatnak.

Az autós világban ezt úgy hívnám, hogy restaurálás. Réginek fog kinézni, de újszerűen fog működni. Ha a nosztalgikus lehetőségekre gondolunk, ez az egyik ilyen lehetőség a millióból. Reméljük, hogy megünnepeljük a történelmet, és előre tekintünk a jövőbe. North Wilkesboro egy csodálatos, történelmi hely a NASCAR számára. Majdnem olyan, mint a Fenway Park a baseballnak. Úgy gondolom, hogy ezzel az állami pénzzel és az Amerikai Mentőtervvel valóra válthatunk néhány álmot a North Wilkesboro Speedwayen.

A pálya évek óta kihasználatlan, utoljára 2010-ben és 2011-ben adott otthont versenyeknek. A NASCAR utoljára 1996-ban rendezett futamot North Wilkesboro-ban.

Csütörtök este Smith külön megemlítette a Camping World Truck Series-t, mint lehetséges sorozatot, amely visszatérhet a pályára.

Köszönöm Marcus Lemonisnak, a Camping World vezérigazgatójának a támogatását – kifejezetten úgy gondoljuk, hogy reális lehetőség a NASCAR és a Camping World Truck Series visszatérése a North Wilkesboro Speedwayre” – mondta. “Ezek a versenyek országos televízióban közvetített események, ez egy országos NASCAR sorozat. Számos ilyen (futam) van a portfóliónkban és nagyon szeretném, ha ezek közül egyet itt látnánk.

- Advertisement -

Friss