back to top
hétfő, május 20, 2024

Videó: 200-al repesztett a ’66-os Mustang a német autópályán

Dátum:

Megosztás:

Közel hat évtized után sem izzadt meg ez az 1966-os Mustang Cabrio, amikor a végsőkig hajtották a német autobahnon.

- Reklám -

A videót a TopSpeed Germany csatornájára tették fel, a sofőr pedig minden idők egyik legnagyobb amerikai izomautóját, egy klasszikus 60-as évekbeli Mustangot tolt el az abszolút végsebességig a sebességkorlátozás nélküli német autópályán.

- Reklám -

Ahogy a videón is látható, a Mustang annak ellenére, hogy már több mint hat évtizedes, könnyedén teljesítette a gazdája minden kérését.

Ha van olyan hely a világon, ahol legálisan olyan gyorsan lehet menni, ahogy csak akar az ember, az Németország. Az autópálya-hálózat számos szakaszán nincs sebességkorlátozás, és a korlátot tényleg csak az autó határai adják.

- Reklám -

A végsebesség eléréséhez pedig a Ford 4,7 literes V8-as motorja segít neki, amely 203 lóerőt produkál. Ez a 4 sebességes kézi váltóval párosul.

Az első generációs Mustang 1964-től 1966-ig volt forgalomban, és számos fejlesztésen esett át. 1966 szintén nagyszerű év volt a márka számára, mivel először nyertek Le Mans-ban az ikonikus Ford GT40-essel.

Tény, hogy a Mustang volt 1966 legkelendőbb kabriója, megelőzve a Chevy Impalát, amely akkoriban a legfőbb riválisa volt.

Amikor a Ford el akarta adni a Mustangot Németországban, még a 60-as években, a név a Krupp cég tulajdonában volt, akik még azt is felajánlották, hogy 10 000 dollárért eladják a nevet a Fordnak, de a Ford visszautasította. A Ford ehelyett átnevezte a Mustangot T5-re, és így árulták azt a német piacon.

Annyi biztos, hogy minden rajongó élvezni fogja ezt a POV, azaz a vezető szemszögéből felvett felvételt. A lenyugvó nap látványos hátteret biztosított, amikor a legendás Mustang elérte a 200 kilóméter/órás végsebességet.