vasárnap, április 21, 2024

Új tévécsatornához kerülhet a NASCAR közvetítése

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Cup Series amerikai tévés szerződése a 2024-es szezon végén lejár, és úgy tűnik az ESPN érdeklődik a jogok iránt.

- Reklám -

Az Egyesült Államokban jelenleg két televíziós csatorna közvetíti a NASCAR Cup Series versenyeit. Ezt a helyzetet bolygathatja meg az ESPN aki a sajtó információ szerint bejelentkezett a közvetítési jogokért.

- Reklám -

Adam Stern, a Sports Business Journal munkatársa szerint az ESPN érdeklődhet a NASCAR közeljövőben lejáró televíziós jogaiért.

Az ESPN korábban – 1981-től – már közvetített NASCAR-versenyeket, az utolsó adásuk pedig a 2014-es szezonban volt.

- Reklám -

Ez azért is lenne jelentős fejlemény, mert a csatorna így mind a NASCAR, mind a Forma-1-es események közvetítési jogát birtokolhatná.

A NASCAR nézettsége az idei szezonban emelkedett, hiszen a jelentések szerint 2018 óta először fordult elő olyan, hogy a sportág futamonként hárommillió fölötti átlagnézőszámot ért el.

Ez tökéletes időben jött, mivel a sportágnak el kell kezdenie tárgyalni egy új televíziós szerződésről.

A FOX-nak és az NBC-nek lesz egy exkluzív tárgyalási ablaka, ami úgy tudom, hogy valamikor 2023 elején fog lejárni” – mondta Adam Stern a Sirius XM NASCAR rádióban.

Ha a FOX és az NBC nem jutnak megállapodásra a NASCAR-ral a megújításról ebben az időszakban, akkor a széria új vevőket kereshet. Az ESPN már korábban kijelentette nekem és a Sports Business Journalnak, hogy nyitottak arra, hogy egyeztessenek a szériával.

Ez nagyon figyelemre méltó, hiszen az ESPN a világ legnagyobb sporthálózata az egész világon. Ha az ESPN vissza tud térni a sportághoz és minőségi közvetítést tud nyújtani, akkor ez semmiképpen sem tekinthető kudarcnak.

Ugyanilyen érdekes lehet a NASCAR magyarországi közvetítési jogainak sorsa, amelyet eddig az ARENA4 birtokolt, azonban információink szerint egyelőre nincs új megállapodás a kilátásban.

Ezekre a magyar nézőket érintő kérdésekre legkésőbb januárban kaphatunk majd választ minden valószínűség szerint, azonban ha előbb érkeznek hírek, természetesen beszámolunk majd róla.