vasárnap, április 14, 2024

HIVATALOS: Ryan Preece veszi át Cole Custer helyét 2023-ban!

Dátum:

Megosztás:

Korábban megírtuk, hogy Ryan Preece és Cole Custer között dőlhet el a 41-es autó sorsa, most pedig hivatalossá vált, hogy Preece-é lett a hely.

- Reklám -

Tony Stewart megnyerte a Gene Haas-al folytatott csatát a Stewart-Haas Racing jövő évi felállásával kapcsolatban, így Ryan Preece vezetheti majd a 41-es autót jövőre.

- Reklám -

Preece az egész 2022-es évet szimulátoros munkával töltötte a Stewart-Haas Racing számára, ami segített a szervezetnek alkalmazkodni a NASCAR új autójához.

Haas a múlt hónapban elmondta, hogy Stewarttal nem értettek egyet a 41-es Ford jövőjét illetően, hiszen Stewart Preece-t akarta előléptetni, Haas pedig adott volna még egy esélyt Cole Custernek.

- Reklám -

Már korábban úgy tűnt, hogy Haas meg fog bízni Stewart tehetség kutatási érzékében, és ez szerdán vált hivatalossá, amikor Preece kapta meg az ülést. Custer marad az SHR-nél, de visszatér az Xfinity Series-be.

Ryan Preece igazi értéket jelentett a versenycsapatunk számára idén, miközben fejlesztettük a Next Gen autót” – mondta Stewart. „Az idő és az erőfeszítés, amit a programunkba fektetett, valamint a valós versenyzői tapasztalata miatt érdemelte ki ezt a lehetőséget.

Az SHR újdonsült versenyzője sok csapattól kapott megkeresést, de végig reménykedett abban, hogy a Stewart-Haas Racing Cup csapatában fog kikötni.

Ez az a lehetőség, amiért egész életemben dolgoztam” – mondta Preece. „Az év elején semmi sem volt garantált, de úgy éreztem, hogy ha beleteszem az időt, akár versenyautóban, akár szimulátorban, akkor az SHR meg fogja adni nekem a lehetőséget.

Ez egy olyan cég, amelyet versenyzők építettek versenyzőknek, és pontosan itt akarok lenni, nem máshol.

Custer, aki az SHR vezetőjének, Joe Custernek a fia, 2020-as újonc szezonjában nyert egy kupafutamot, de sikerei leginkább az Xfinity Seriesben születtek karrierje során, Riley Herbst csapattársa lesz jövőre.

Cole Custer 2017 óta az SHR része, és örülünk, hogy velünk marad” – mondta Stewart. „Cole tapasztalata felbecsülhetetlen értékű lesz Riley Herbst számára, ahogy folytatja a fejlődését az Xfinity Series-ben.