back to top
szombat, május 25, 2024

Titkolták a hátrányos taktikai döntést a „b*szott rémálomba” csöppenő pilóta elől

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR 2017-es bajnoka, Martin Truex rajtavesztett, hogy a Richmond rövid oválján rendezett verseny utolsó szakaszában öreg gumikon kellett vezetnie. Csakhogy nem is tudott arról, hogy emiatt süllyed egyre lentebb a mezőnyben.

Fantasztikusan ment a helyettesítő pilóta, de a korábbi bajnok szerezte meg az első győzelmét

- Reklám -

- Reklám -

Ahogy telt a futam, a 12. helyről induló 42 éves pilóta egyre jobb formába lendült és egyre fentebb kapaszkodott a rangsorban, a táv utolsó részében sokáig az élen haladt.

A helyzet 28 körrel a cél előtt fordult rosszra, amikor egy sárga zászlós fázisnál már csak egy viseltes (7 kört futott) gumiszettet tudtak felrakni neki, így az újraindítást követően sorra lehagyták őt a friss abroncsot kapó riválisok.

- Reklám -

„B*szott rémálom” – háborgott Truex a rádión. Vezető szerelője, James Small azonban csak a cél után tájékoztatta arról, hogy a hajrában milyen hátránnyal kellett küzdenie.

Könnyeivel küszködött Truex újabb balszerencsés futama után

„Csőbe húztuk magunkat, k*rvára elfogytak a gumik. Csak hétkörösek maradtak, megszívtuk” – mondta, hozzátéve, hogy korábban tették fel az új gumit. Ez egyébként megmagyarázza a látványos javítást a futam közben.

„Nem mondtad, hogy idős abroncsokat adtatok, fogalmam sem volt, mi a franc volt a baj” – válaszolta Truex. A vezető szerelő azt felelte, nem látta értelmét, hogy elmondja a döntést.

Truex a 11. helyen ért célba, idén a 7. helynél előrébb még nem végzett.