vasárnap, április 21, 2024

Teljesen elkeseredett a Toyota Kyle Busch távozása miatt

Dátum:

Megosztás:

Miután Kyle Busch kedd reggel bejelentette, hogy az RCR-hoz és a Chevrolethez csatlakozik, a Toyota közleményt adott ki.

- Reklám -

Ebben a gyártó csalódottságát fejezte ki, hogy elveszíti legjobb pilótáját, és Busch-t a NASCAR történetének egyik legnagyobb versenyzőjének nevezte.

„Bár természetesen sok szerencsét kívánunk Kyle-nak a jövőben, és gratulálunk neki a Richard Childress Racinghez való csatlakozása bejelentéséhez, csalódottak és szomorúak vagyunk, hogy a jövője nem a Toyota családnál folytatódik”

- Reklám -

mondta David Wilson, a Toyota Racing Development elnöke a Toyota által kiadott közleményben.

Kyle a Toyota nagykövete volt, mióta 2008-ban csatlakozott a programhoz. A Toyota márka számára a lehető legrangosabb mérföldköveket gyűjtötte be, köztük a Camry első Cup Series győzelmét és első Cup Series bajnoki címét.

- Reklám -

Kétségtelenül ő fogja tartani a legtöbb győzelem rekordját egy Toyotával mindhárom bajnoki sorozatban, még évtizedekig. De ennél is fontosabb, hogy Kyle a családunk tagja volt, és a Kyle Busch Motorsports tulajdonosa révén kulcsszerepet játszott számos versenyzőnk fejlődésében.

Csak a legjobbakat kívánjuk Kyle-nak és egész családjának, ahogy a Hall of Fame karrierjének következő fejezetébe lép.

Egy másik, kedden kiadott közleményben a csapattulajdonos Joe Gibbs, aki 56 kupagyőzelmet szerzett Busch-sal a volánnál, köszönetet mondott a partnerségért.

Kyle (Busch) fontos része volt történelmünknek és sikereinknek itt a Joe Gibbs Racingnél” – mondta Gibbs. „Hálásak vagyunk mindazért, amit az évek során a szervezetünkért tett.

Ha megnézzük mindazt, amit már elért, az igazán figyelemre méltó, és tudjuk, hogy egy napon a Hírességek Csarnokába való beiktatását fogjuk ünnepelni.

Azt is tudjuk, hogy még rengeteg eredmény áll előtte a sportágunkban, beleértve a bajnoki címért való versenyzést ebben a szezonban. A legjobbakat kívánjuk Kyle-nak, Samanthának, Brextonnak és Lennixnek.

A Toyota a Camping World Truck Series-ben is elveszíti a kapcsolatot Buschhoz, mivel Busch kedden közölte, hogy a Kyle Busch Motorsports nevű vállalkozása a következő szezonban Chevrolet csapat lesz.