kedd, február 27, 2024

Teljes szezonos lehetőséget kap az Earnhardt dinasztia legújabb tagja

Dátum:

Megosztás:

Dale Earnhardt Jr. unokaöccse először 2009 és 2015 között volt az Xfinity mezőny tagja, azontúl négy éve erősíti újra a NASCAR Xfinity Series mezőnyét. Eddig viszont csak kétszer vezetett teljes szezont. Most az Alpha Prime Racing Camaróját kapja meg egy évadra.

- Reklám -

Az APR a Martins Motorsportsból alakult idén, és két autót indítottak, amiben rengeteg pilóta megfordult. Még a társtulajdonosok, Tommy Joe Martins és Caesar Baccarella is vezették őket, a bejelentéssel viszont már állandó pilótájuk is lesz, az első a névváltás óta.

- Reklám -

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy Jeffrey csatlakozik hozzánk, jó versenyző és pár éve már barátunk is. Caesarral amikor tavaly elindítottuk a csapatok, már akkor ő szerepelt a listánk elején, és most, hogy 2023-re összejött, úgy érezzük, megszereztük az emberünket.” emelte ki Martins.

Earnhardt tavaly csak néhány versenyen vett részt négy csapattal is próbálkozott. Legjobb eredményét akkor érte le, amikor Talladegában második lett.

- Reklám -

„Szerencsés vagyok, mert a tavalyi szponzoraim folytatni akarják, és jöttek új partnerek is. Már, hogy felöltsem magamra az overállt, és megszerezzek a csapat első győzelmét a következő szezonban.” – jelölte ki a célt Earnhardt.

Rajta kívül két tavalyi beugró, Ryan Ellis és az amerikában már mindent kipróbáló Sage Karam versenyez majd a csapattal, részmunkidőben.

Jeffrey Earnhardt, Talladega, pole
Fotó: James Gilbert/Getty Images/NASCAR