back to top
péntek, június 21, 2024

Szponzora megfogadta Chase Briscoe győzelmét, hatalmasat kaszált vele

Dátum:

Megosztás:

Chase Briscoe nyerte a NASCAR Cup-szezon negyedik futamát Phoenixben. Ezen pedig nem csak ő, nem csak így kaszált.

- Reklám -

A múlt hétvégén a NASCAR a Phoenix Racewayen versenyzett. Ez volt a szezon negyedik futama, amelyet végül Chase Briscoe nyert meg. Ez volt egyébként Briscoe első győzelme, ezzel pedig a kétszázadik lett a bajnokság történetében.

- Reklám -

A Stewart-Haas Racing versenyzőjének sikerére a fogadóirodák százszoros pénzt fizettek még a futam előtt is. Volt olyan pillanat is a múlt hét folyamán, amikor ez a szorzó 5000:1 volt. Jó esélynek gondolta ezeket a számokat Rusty Rush, a Rush Truck Centers tulajdonosa. Ez végül egy hatszámjegyű összeget jelentett (nyilván dollárban) a tulajdonos elmondása szerint.

Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer egyáltalán Truck-versenyen elindulhatok, nemhogy a Cup-ban…” – nyilatkozott szerényen Briscoe. „Az pedig, hogy egy vagyok a 200 eddigi győztesből, egészen nagy megtiszteltetés. Hét évvel ezelőtt szó szerint két napra voltam attól, hogy feladjam a versenyzést. Legalábbis az aszfalton rendezett vállfaját. Aztán Briggs Cunningham felhívott, és megkérdezte, hogy akarok-e tesztelni egy ARCA autót. Ebből lett egy verseny, majd egy teljes szezon. És ebből lett az, hogy a Ford megadta nekem a lehetőséget, mert látott bennem valamit. Volt néhány olyan pillanat, amikor a karrieremnek vége lehetett volna. Még az elmúlt 4-5 évben is. Ezek a srácok hihetetlenül jó versenyzők. Már az is megtisztelő, hogy velük lehetek együtt a pályán.

- Reklám -

Briscoe korábban 11 győzelmet aratott a NASCAR Xfinity Series-ben. Ezek közül 9-et 2020-ban szerzett. Az első Cup-siker után Rusty Rush az elsők között volt, aki gratulált neki. Mindezt egy kifizetési bizonylattal a kezében.

Azt hiszem, fogadást kötött. Eléggé izgatott volt… Jó volt, hogy megnyerte. Igen, eléggé fel volt tüzelve. Rusty Rush, a szponzorunk, azt hiszem, hat számjegyű összeget nyert, szóval nagyon pörgött.

Rusty Rush az ünneplés után nem sokkal elmondta azt is, hogy a nyereményből mindenkinek 1000-1000 dollárt adományoz.