back to top
vasárnap, június 23, 2024

Snider: Soha életemben nem repültem még versenyautóval!

Dátum:

Megosztás:

A szombat esti NASCAR Xfinty futam befutóját egy csúnya baleset árnyékolta be. A Jordan Anderson Racing versenyzője, Myatt Snider elmesélte, hogyan élte meg belülről a balesetet.

- Reklám -

A daytonai Xfinity verseny utolsó körének kezdetén Myatt Snider még nem is sejtette, pár másodperc múlva az egész világ figyelme rá fog hárulni. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az idén második teljes szezonját teljesítő észak-karolinai a hátsó egyenesben haladva óriási balesetet szenvedett, melynek során az autója szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott.

- Reklám -

A versenyző néhány zúzódással megúszta a balesetet, és nem sokkal az incidenst követően már el is mondta, mit élt át a balesetkor. Ha lehet mondani, a tavalyi Homestead-i futam győztese még élvezte is a repülést.

„Soha életemben nem repültem még versenyautóval!” – mondta Snider. „Még belegondolni is őrület, mi történt. Ráadásult Daytonában megcsinálni mindezt… Keresve sem találhattam volna ennél jobb helyet erre. Korábban egy ARCA versenyen Kansasben volt már egy nagy balesetem, de ehhez képest az gyerekjáték volt. Csak annyit láttam, hogy szikrák pattannak és alkatrészek repülnek mindenfelé. Nagy kaland volt!”

- Reklám -

A baleset következtében a védőkorlátra felcsavarodó autó motorja is kiszakadt, remekül mutatva, mennyire erőteljes volt a becsapódás.

„Nagyon durva baleset volt. Miután megálltam, tudtam, hogy romokban hever az autó. Felnéztem, és láttam, hogy a motor teljesen eltűnt, az üzemanyagtanknak is annyi. Nem sok minden maradt az autóból. Az egész helyszín egy nagy roncstelep volt.” – mondta Snider.

A versenyző elmondta, hogyan látta belülről a balesetet.

„Az utolsó körben mindenki nyomta, ammenyire tudta. Mindenki szeretett volna minél előrébb végezni. Aztán a hátsó egyenesben éreztem, hogy megtolnak, az autó pedig egy kicsit kibillent jobbra. Ekkor arra gondoltam: »A francba, lehet, hogy keresztbe fogok fordulni.« És ez is történt. Hirtelen arra eszméltem, hogy szemben állok a forgalommal, aztán pedig már az aszfaltot láttam a szélvédőn keresztül. »Na, hát ez egyre jobb lesz!« – gondoltam. Ha jól sejtem, az autó bal hátulja hozzáért a kerítéshez, az pedig szépen elkedze bedarálni az autót. A többi pedig már történelem.” – emlékezett vissza Snider a történtekre.

„Rendkívül szerencsés és nagyon hálás vagyok, hogy a Jordan Anderson Racing ilyen biztonságos versenyautót épített. Nagyon szerettem volna az első 5-ben végezni. Egész megvolt rá az esélyünk. Egész nap nagyon gyorsan voltunk, de hát ilyen a versenyzés.”

A baleset után a Jordan Anderson Racing versenyzője önerőből tudott kiszállni az autóból, az ilyenkor szokásos procedúra értelmében azonban azonnal a pályakórházba szállították. A menőautóból kiszállva kissé bicegett a bal lábára. Csodával határos módon Snider egyéb sérüléseket nem szenvedett, és biztosra veszi, hogy a jövő heti versenyen gond nélkül rajthoz tud állni.