vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARSikeresen fellebbezett a Mike Harmon Racing

Sikeresen fellebbezett a Mike Harmon Racing

- Hirdetés -

A Mike Harmon pénzbírságát és Ryan Bell csapatfőnök hat futamra szóló eltiltását egyaránt visszavonta csütörtökön a fellebiteli tiszt Roger Werner.

A NASCAR a 2022-es szezonra 75 tulajdonosi és versenyzői ponttal büntette a Mike Harmont, Bell-t pedig 50.000 dollárra bírságolta és hat pontversenyre felfüggesztette november 22-én egy tesztelési szabálysértés miatt.

- Hirdetés -

A büntetés alapja az volt, hogy Harmon a csapata egyik Xfinity autóját használta egy jótékonysági versenyen Rockinghamben. A csapat fellebbezett, mondván, hogy az autó Rockinghamben való használata “nem volt szándékos kísérlet a NASCAR által a sport integritásának biztosítása érdekében hozott szabályok kijátszására“.

A Nemzeti Motorsport Fellebbviteli Testület december 15-én bejelentette, hogy helybenhagyta a büntetéseket, de kijelentette, hogy az 50 000 dolláros bírságot Harmon ellen kell kiszabni, nem pedig Bell ellen.

- Hirdetés -

A Mike Harmon Racing nem hagyta annyiban és újra fellebbezett a Nemzeti Motorsport Végleges Fellebbviteli Tisztviselőnél. A tisztviselő az utolsó lépcső a rendszerben, döntése véglegesnek számít.

Roger Werner fellebviteli tiszt pedig határozatában a következőket írta: “A Nemzeti Motorsport Fellebbviteli Testület döntése, amely fenntartotta a NASCAR által kiadott eredeti büntetést, helytelen volt a NASCAR 2022. január 24-én történt szabálykönyv-módosításának fényében. Ez a szabálykönyv-módosítás lehetővé tette a büntetési elemek és/vagy alapon történő alkalmazását, és ennek alapján a büntetést úgy módosították, hogy az 75 NASCAR Xfinity Series bajnoki pont elvesztése legyen a csapattulajdonos és a versenyző számára. A felfüggesztést és a pénzbüntetést visszavonták.”

Ryan Bell tehát ott lehet az első fordulóban a csapatával és Mike Harmon-nak sem lesz könnyebb a pénztárcája 50 000 dollárral. A csapat minden bizonnyal jobban odafigyel majd, hogy hol használja aktuális autóit.

- Advertisement -

Friss