back to top
szombat, július 20, 2024

Sikeresen fellebbezett a Mike Harmon Racing

Dátum:

Megosztás:

A Mike Harmon pénzbírságát és Ryan Bell csapatfőnök hat futamra szóló eltiltását egyaránt visszavonta csütörtökön a fellebiteli tiszt Roger Werner.

- Reklám -

A NASCAR a 2022-es szezonra 75 tulajdonosi és versenyzői ponttal büntette a Mike Harmont, Bell-t pedig 50.000 dollárra bírságolta és hat pontversenyre felfüggesztette november 22-én egy tesztelési szabálysértés miatt.

- Reklám -

A büntetés alapja az volt, hogy Harmon a csapata egyik Xfinity autóját használta egy jótékonysági versenyen Rockinghamben. A csapat fellebbezett, mondván, hogy az autó Rockinghamben való használata „nem volt szándékos kísérlet a NASCAR által a sport integritásának biztosítása érdekében hozott szabályok kijátszására„.

A Nemzeti Motorsport Fellebbviteli Testület december 15-én bejelentette, hogy helybenhagyta a büntetéseket, de kijelentette, hogy az 50 000 dolláros bírságot Harmon ellen kell kiszabni, nem pedig Bell ellen.

- Reklám -

A Mike Harmon Racing nem hagyta annyiban és újra fellebbezett a Nemzeti Motorsport Végleges Fellebbviteli Tisztviselőnél. A tisztviselő az utolsó lépcső a rendszerben, döntése véglegesnek számít.

Roger Werner fellebviteli tiszt pedig határozatában a következőket írta: „A Nemzeti Motorsport Fellebbviteli Testület döntése, amely fenntartotta a NASCAR által kiadott eredeti büntetést, helytelen volt a NASCAR 2022. január 24-én történt szabálykönyv-módosításának fényében. Ez a szabálykönyv-módosítás lehetővé tette a büntetési elemek és/vagy alapon történő alkalmazását, és ennek alapján a büntetést úgy módosították, hogy az 75 NASCAR Xfinity Series bajnoki pont elvesztése legyen a csapattulajdonos és a versenyző számára. A felfüggesztést és a pénzbüntetést visszavonták.”

Ryan Bell tehát ott lehet az első fordulóban a csapatával és Mike Harmon-nak sem lesz könnyebb a pénztárcája 50 000 dollárral. A csapat minden bizonnyal jobban odafigyel majd, hogy hol használja aktuális autóit.