back to top
vasárnap, június 16, 2024

Taroltak a Porschék a 2022-es Daytonai 24 óráson

Dátum:

Megosztás:

A Porsche ügyfélcsapatok kitörölhetetlen nyomot hagytak a Daytona 24 órás versenyen. A GTD Pro és a GTD osztályban is domináltak.

- Reklám -

Korábban már írtunk róla, hogy a Pfaff Motorsports és a KCMG Porsche 911 GT3-asa uralta a kategóriát a GTD Pro kategóriában, ahol egy fantasztikus párbaj alakult ki.

- Reklám -

Bár a KCMG autója megpördült, és hátraesett, így is mindkét alakulat dobogóra állhatott.

A GTD kategóriában a Wright Motorsports szerezte meg a győzelmet a Porsche 911 GT3-as autóval.

- Reklám -

A 16-os rajtszámú autót az osztrák Richard Lietz gyári pilóta a belga Jan Heylen, a kanadai Zacharie Robichon és az amerikai Ryan Hardwick-al osztotta meg.

Ezekkel az eredményekkel a Porsche története egy újabb nagyszerű fejezettel bővült, hiszen a márka a legsikeresebb gyártó a floridai endurance-klasszikuson.

18 összesített győzelem konstruktőrként és négy motorpartnerként, ezen kívül immáron 80 osztálygyőzelem egészíti ki a stuttgarti sportkocsigyártó daytonai statisztikáját.

A képen a KCMG Porschéja, amely 3. lett a GTD Pro kategóriában
A képen a KCMG Porschéja, amely 3. lett a GTD Pro kategóriában Fotó: Porsche AG

Hosszú szakaszokon a GTD osztály élén különböző gyártók különböző autói váltották egymást. Az okos stratégia és a briliáns vezetési teljesítmény végül kifizetődött a Wright Motorsports Porsche 911 GT3 R-je számára.

A verseny utolsó órájában Jan Heylen sikeresen hárította az üldözői támadásait. A dobogón a belga versenyző csapattársaival együtt ünnepelte a Porsche első GTD-osztálybeli győzelmét öt év után.

Ügyfélversenyzés a gyári versenyzés szintjén – ennek lehettünk tanúi ma Daytonában” – mondta elragadtatva Sebastian Golz a csapat sajtóközleményében a Porsche 911 GT3 R projektvezetője.

Szóhoz sem jutok, annyira izgalmas volt a vége. Csak hangsúlyozni tudjuk, milyen nehéz volt ez a verseny, és milyen magas szintű profizmust mutatott mind a hét Porsche ügyfélcsapat.

Győzelem a GTD osztályban, valamint első és második hely (ez végül harmadik hely lett – a szerk.) a GTD-Pro osztályban! Ez nagy teljesítmény egy 35 autót felvonultató mezőnyben. Megérdemelt jutalom a csapatoknak, a versenyzőknek és a Porschénak.”