hétfő, augusztus 15, 2022
INDY - 🇨🇦 Toronto
INDY - 🇺🇸 Iowa 1
INDY - 🇺🇸 Iowa 2
INDY - 🇺🇸 Indy Road Course
INDY - 🇺🇸 Nashville
INDY - 🇺🇸 Gateway
NASCAR – 🇺🇸 New Hampshire
NASCAR - 🇺🇸 Pocono
NASCAR - 🇺🇸 Indianapolis
NASCAR - 🇺🇸 Michigan
NASCAR - 🇺🇸 Richmond
NASCAR - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇺🇸 Virginia Intl. Raceway
KezdőlapNASCARRyan Preece nyerte a NASCAR Truck Series Nashville-i versenyét

Ryan Preece nyerte a NASCAR Truck Series Nashville-i versenyét

- Hirdetés -

Ryan Preece feltartóztatta Zane Smith-t és Carson Hocevart, hogy megnyerje a péntek esti Rackley Roofing 200-as versenyt Nashville-ben.

Ez volt a David Gilliland Racing második győzelme, miután Todd Gilliland megnyerte a múlt szombati NASCAR Camping World Truck Series futamot a Knoxville Racewayen a 17-es rajtszámú Forddal, ugyanezzel a rajtszámmal, amelyet Preece vezetett pénteken.

- Hirdetés -

A győzelem ráadás volt Preece számára, aki a tavalyi nashville-i futamon szerezte meg első Truck Series győzelmét.

Preece, aki ebben a szezonban részmunkaidőben versenyez a Ford Truck programájban 50 000 dolláros bónuszt is kapott az NCWTS Triple Truck Challenge második versenyének megnyeréséért.

- Hirdetés -

Kaptunk egy második gitárt – lehet, hogy zenekart kell alapítanom!” – ujjongott Preece, miután kimászott az autójából. “A csapatom nagyszerű munkát végzett, én pedig tudom, hogyan kell futamot nyerni. Fenomenális versenyautókat adnak nekem.

Preece a második szakaszban vette át a verseny irányítását, miután a 74. körben megelőzte Smith-t. A szakasz megnyerése után kényelmes előnyre tett szert, mielőtt Grant Enfinger, Corey Heim, Matt DiBenedetto és Ty Majeski összeütközött a 3-as kanyarban.

Az utolsó körökben több sárga zászló is volt, ami megnehezítette Preece dolgát. Pillanatokkal az egyik újraindítás után Max Gutierrez a falba lökte a top 15-ben haladó Hailie Deegan Fordját.

A 10 körrel a vége előtt történt újraindításnál Preece ismét az élre tört, de Smith és Hocevar is drámaian felzárkózott három körrel a vége előtt, így a 17-es autót vezető sofőr védekezésre kényszerült.

Kicsit szorosabb volt, mint szerettem volna” – ismerte el Preece.

Stewart Friesen az ötödik helyen végzett, őt Christian Eckes, Tyler Ankrum, Gutierrez, John Hunter Nemechek és Matt Crafton követte.

Smith 21 ponttal átvette a bajnoki vezetést Nemechek előtt, akinek nem volt jó futama, többek között Carson Hocevarral is összeütközött.

- Advertisement -
SourceRacer
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss