vasárnap, december 10, 2023

Szem nem maradt szárazon! Robert Wickens ismét futamgyőztes!

Dátum:

Megosztás:

Robert Wickens megnyerte első versenyét azóta, hogy 2018-ban Poconóban derékba törte karrierjét a súlyos balesete.

- Advertisement -

Wickens a kanadai Mark Wilkinsszel megosztva nyerte meg az IMSA Michelin Pilot Challange  Watkins Glenben rendezett kétórás versenyének TCR osztályát a Bryan Herta Autosport átalakított Hyundai Elantra N-jével.

- Advertisement -

Wickens utolsó futamgyőzelmét 2017 szeptemberében aratta a Nürburgringen a Mercedes színeiben a DTM-ben.

Gerincsérülése miatt Wickens a gáz és a fék kézi vezérlésével versenyez, bár a lábaiban megmaradt az érzés, és rövid ideig képes állni – támaszkodva.

- Advertisement -

Ő vezette az első etapot, és a negyedik helyről az élre állt. Wickens 10 másodpercesre növelte az előnyét, mielőtt átadta volna a volánt csapattársának.

A késői sárga jelzéseket követően Tim Lewis Jr. Alfa Romeója a kockás zászlóig Wilkins nyomában volt.

Miután egy ponton 0,3 másodpercen belülre került, Wilkins nagyszerűen védekezett, miközben Wickens tehetetlenül nézte a boxból a kerekesszékében.

Idén már többször is olyan közel voltunk a győzelemhez, és sokszor nem rajtunk múlt az, hogy nem nyertünk” – mondta Wickens az NBC-nek a verseny után.

Szóval nagyszerű, hogy végre egy viszonylag tiszta versenyen vagyunk túl. Az autó nagyszerű volt, a Hyundai Elantra N TCR-ünk egyszerűen tökéletes volt ezen a hétvégén.

Wickens azt is elárulta, hogy a boxban az NBC Peacock szolgáltatásának késleltetett közvetítésén nézte a versenyt, és nem vette észre, hogy „a múltban él”, mivel egy perc hátrányban volt, amikor az utolsó kör megkezdődött.

Arra a kérdésre, hogy ez a győzelem hogyan illeszkedik a karrierjébe, azt válaszolta: „Igazi mérföldkő. Valamiért nem ez a legérzelmesebb győzelmem, talán azért, mert a partvonalon ültem, amikor áthaladtunk a célvonalon, és nem volt bennem az az adrenalin, amit az autóban éreztem.

Az ünneplés pillanatai a Bryan Herta Autosport jóvoltából:

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.