vasárnap, június 4, 2023

Reddick patthelyzetbe kerülhet, már most átigazolna

Date:

Share:

Tyler Reddick 2023-as szezonjával kapcsolatban továbbra is sok a kérdés, miután az RCR leigazolta Kyle Busch-t a helyére.

- Advertisement -

Múlt héten jelentette be a Richard Childress Racing, hogy leigazolta Kyle Busch-t, aki a 8-as számú autóban fog versenyezni 2023-tól.

- Advertisement -

Ez azt jelenti, hogy Reddick helyére érkezik Busch, így Reddick egy olyan autóban fog ülni – Richard Childress elmondása szerint – amely még jelenleg nem létezik.

Éppen ezért már most felmerült, hogy az idei szezonban 2 futamgyőzelmet szerző pilóta már 2023-ban átigazolni újdonsült csapatához, a 23XI Racinghez.

Reddick és Denny Hamlin, a 23XI Racing társtulajdonosa még júliusban hozta nyilvánosságra be egy zoom interjúban, hogy 2024-től csatlakozik hozzájuk a versenyző. Most azonban ezt az időpontot előrehoznák egy évvel.

Bob Pockrass, a Fox Sports riportere viszont arról számolt be, hogy a Richard Childress Racing bármikor szívesen elengedné Reddicket, de annak borsos ára lesz.

A 23XI Racing csapatának ugyanis ki kellene vásárolnia a 26 éves pilótát a jelenlegi, 2023 év végéig szóló szerződéséből.

Egy másik opció, hogy a Toyota egyik akadémistája, John Hunter Nemechek 45-ös autóba való beültetése. Nemechek volt eredetileg kijelölve már erre az évre is helyettesnek, azonban Joe Gibbs végül úgy döntött, hogy Ty Gibbset ülteti be Kurt Busch helyére.

Persze mindez a kérdéskör csak akkor lényeges, amennyiben Kurt Busch nem tud visszatérni a 2023-as szezonban a 45-ös autó volánja mögé.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.