hétfő, március 4, 2024

Reddick patthelyzetbe kerülhet, már most átigazolna

Dátum:

Megosztás:

Tyler Reddick 2023-as szezonjával kapcsolatban továbbra is sok a kérdés, miután az RCR leigazolta Kyle Busch-t a helyére.

- Reklám -

Múlt héten jelentette be a Richard Childress Racing, hogy leigazolta Kyle Busch-t, aki a 8-as számú autóban fog versenyezni 2023-tól.

- Reklám -

Ez azt jelenti, hogy Reddick helyére érkezik Busch, így Reddick egy olyan autóban fog ülni – Richard Childress elmondása szerint – amely még jelenleg nem létezik.

Éppen ezért már most felmerült, hogy az idei szezonban 2 futamgyőzelmet szerző pilóta már 2023-ban átigazolni újdonsült csapatához, a 23XI Racinghez.

- Reklám -

Reddick és Denny Hamlin, a 23XI Racing társtulajdonosa még júliusban hozta nyilvánosságra be egy zoom interjúban, hogy 2024-től csatlakozik hozzájuk a versenyző. Most azonban ezt az időpontot előrehoznák egy évvel.

Bob Pockrass, a Fox Sports riportere viszont arról számolt be, hogy a Richard Childress Racing bármikor szívesen elengedné Reddicket, de annak borsos ára lesz.

A 23XI Racing csapatának ugyanis ki kellene vásárolnia a 26 éves pilótát a jelenlegi, 2023 év végéig szóló szerződéséből.

Egy másik opció, hogy a Toyota egyik akadémistája, John Hunter Nemechek 45-ös autóba való beültetése. Nemechek volt eredetileg kijelölve már erre az évre is helyettesnek, azonban Joe Gibbs végül úgy döntött, hogy Ty Gibbset ülteti be Kurt Busch helyére.

Persze mindez a kérdéskör csak akkor lényeges, amennyiben Kurt Busch nem tud visszatérni a 2023-as szezonban a 45-ös autó volánja mögé.