vasárnap, április 14, 2024

Räikkönen számára ez a fő különbség az F1 és a NASCAR között

Dátum:

Megosztás:

Kimi Räikkönen 19 éven át versenyzett a Forma-1-ben, ez idő alatt pedig hatalmas rajongótábort szerzett világszerte. Annak ellenére lett közönségkedvenc, hogy a finn nem éppen bőbeszédű, és nem szereti a felhajtást.

- Reklám -

A motorsport- és főleg a Räikkönen-rajongók a világ minden táján a NASCAR Cup vasárnapi, Watkins Glen-i futamát várják, mivel a versenyzők által hét ország képviselteti magát, ami a legtöbb a sorozat történetében.

- Reklám -

A hétvége során arról is megkérdezték a Jégembert, hogy mit tapasztal, miben más a NASCAR légköre, mint amilyennek a Forma-1-et tapasztalta.

„Tetszik” – mondta Räikkönen a NASCAR atmoszférájára utalva.

- Reklám -

„Nagyon nyugodt… Azt hiszem, a menetrend egy kicsit más, mint [legutóbb, mikor NASCAR Truck Seriesben indult] volt. Ahogy sok sportággal is történt a COVID után, [rájöttek], [hogy] talán nem kell, hogy annyi napból álljon a versenyhétvége. Utólag visszatekintve nyilvánvalóan jobban működne, ha több tesztelés vagy edzés lenne. De hát ez van. Nekem nagyon tetszik. Nagyon nyugodt, kellemes családi légkör. Sokkal jobban, mondjuk úgy, hogy családi a légkör, mint az F1-ben, szóval tetszik.” – mondta Räikkönen, akit családja is elkísért.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Minttu Räikkönen (@mintturaikkonen) által megosztott bejegyzés