szerda, április 17, 2024

Räikkönen NASCAR-csapatának jöhet rosszul a bajnok visszavonulása

Dátum:

Megosztás:

Kevin Harvick év végén visszavonul, így csapatánál, a Stewart-Haas Racingnél lesz üresedés 2024-re. De könnyen lehet, két helyet is be kell tölteniük…

- Reklám -

A csapat másik veteránja Aric Almirola eredetileg a 2022-es szezon után vonult volna vissza, végül azonban meggondolta magát, és több évre írt alá a csapatával. Az új szerződés ellenére azonban megvan a lehetősége a kiszállásra, ha úgy döntene.

- Reklám -

Ezzel még kétségesebb lesz a Stewart-Haas Racing sorsa, ugyanis nincsenek fiatal pilótáik – de még a gyártójuknak, a Fordnak sem, akit hamarosan bevethetnének a nagy öregek helyére. Az elmúlt években általában változtattak a felálláson az SHR-nél, de egyszerre csak egyet. A Beyond the Flag szerint azonban, ha két pilótájukat is elveszítik, az ösztönözheti őket egy nagyobb sztár megszerzésére.

Az amerikai oldal azt írja, a 2024 végéig szerződéssel bíró Ross Chastain lehet a célpont. A „dinnyésember” látványos manőverrel jutott be a legjobb négy közé, ezzel először ért el ilyet a Trackhouse Racing rövid történetében.

- Reklám -

Ezzel kétségtelenül sokan kopogtatnak majd az ajtaján, mikor az új szerződését kell aláírnia. Ebbe pedig akár egy olyan, már bizonyított alakulat is beletartozik, mint az üresedésre készülő Stewart-Haas Racing.

A 2021 óta működő Trackhouse eddig két pilótát is az élmezőnybe repített, Ross Chastain mellett Daniel Suárez is áttörést ért el velük. Emellett pedig rövidtávú hírverésben gondolkodtak, a PROJECT91 részeként Kimi Räikkönent is benevezték egy futamra.

A stratégia azonban megváltozhat, hiszen lehet, hogy a vonzó üres helyek miatt hosszabb időre magukhoz kell kötniük a versenyzőiket. Persze, a legnagyobb valószínűsége általában a hosszabbításnak van, de csak egy ellenajánlat kell…