back to top
vasárnap, június 23, 2024

Petty csak legyintett Kyle Busch panaszáradatára

Dátum:

Megosztás:

A korábbi NASCAR-pilóta, Kyle Petty szerepelt nem értett egyet Kyle Busch-al, miszerint a felújított atlantai pálya rossz lenne a sportágnak.

- Reklám -

Az Atlanta Motor Speedway-en rendezett verseny óta eltelt néhány napban rengeteg kérdés merült fel a pályával kapcsolatban.

- Reklám -

Kyle Busch nagyon nyíltan beszélt a pályáról, sőt, odáig ment, hogy azt mondta, a pálya inkább előadóművésznek, mint versenyzőnek teszi őt.

Azonban láthattuk, hogy Atlanta egy nagyon szórakoztató pálya volt a rajongók számára. Sőt, az idei versenyen volt a legtöbb szurkoló a lelátókon.

- Reklám -

Az egykori versenyző, Kyle Petty így nyilatkozott: „Tetszett, élveztem a szurkolók szemszögéből. Biztos vagyok benne, hogy versenyzőként utálnám.

Kyle Busch ugyanakkor arról beszélt, hogy az atlantai kanyarok nem elég szélesek, amire Petty azt mondta: „A versenyzőknek inkább a pálya biztonságával kellene foglalkozniuk.

Hozzátette, nem ért egyet Busch panaszaival. Sőt, azt mondta, hogy Atlantában a kanyarok szélesebbek, mint Daytonában. Ráadásul kijelentette: „A probléma nem az, hogy a kanyarok nem elég szélesek. Hanem az, hogy a versenyzők nem használják ki eléggé a pályát.

Mindent egybevetve, Petty megérti Kyle Busch és más versenyzők nézőpontját. Azonban úgy érzi, hogy a versenyzők biztonsága fontosabb, mint a versenyzés minősége. Különösen az Atlantában történt baleseteket figyelembe véve.

A 1,5 mérföld hosszú oválpályát újraaszfaltozták és átalakították, hogy a Daytonához és Talladega-hoz hasonló superspeedway stílusú versenyek számát növeljék.

Közvetlenül a 2021-es júliusi futam után az atlantai kanyarok dőlésszögét 24 fokról 28 fokra változtatták.

Emellett a NASCAR kiszélesítette a pálya első részét, hogy még inkább elősegítse a Superspeedway stílusú versenyzést. Az autók azonban ugyanazokat a csomagokat használják majd, amelyek a 2,5 mérföldes daytonai és talladegai pályákon szerepelnek.