csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapNASCARPetty csak legyintett Kyle Busch panaszáradatára

Petty csak legyintett Kyle Busch panaszáradatára

- Hirdetés -

A korábbi NASCAR-pilóta, Kyle Petty szerepelt nem értett egyet Kyle Busch-al, miszerint a felújított atlantai pálya rossz lenne a sportágnak.

Az Atlanta Motor Speedway-en rendezett verseny óta eltelt néhány napban rengeteg kérdés merült fel a pályával kapcsolatban.

- Hirdetés -

Kyle Busch nagyon nyíltan beszélt a pályáról, sőt, odáig ment, hogy azt mondta, a pálya inkább előadóművésznek, mint versenyzőnek teszi őt.

Azonban láthattuk, hogy Atlanta egy nagyon szórakoztató pálya volt a rajongók számára. Sőt, az idei versenyen volt a legtöbb szurkoló a lelátókon.

- Hirdetés -

Az egykori versenyző, Kyle Petty így nyilatkozott: “Tetszett, élveztem a szurkolók szemszögéből. Biztos vagyok benne, hogy versenyzőként utálnám.

Kyle Busch ugyanakkor arról beszélt, hogy az atlantai kanyarok nem elég szélesek, amire Petty azt mondta: “A versenyzőknek inkább a pálya biztonságával kellene foglalkozniuk.

Hozzátette, nem ért egyet Busch panaszaival. Sőt, azt mondta, hogy Atlantában a kanyarok szélesebbek, mint Daytonában. Ráadásul kijelentette: “A probléma nem az, hogy a kanyarok nem elég szélesek. Hanem az, hogy a versenyzők nem használják ki eléggé a pályát.

Mindent egybevetve, Petty megérti Kyle Busch és más versenyzők nézőpontját. Azonban úgy érzi, hogy a versenyzők biztonsága fontosabb, mint a versenyzés minősége. Különösen az Atlantában történt baleseteket figyelembe véve.

A 1,5 mérföld hosszú oválpályát újraaszfaltozták és átalakították, hogy a Daytonához és Talladega-hoz hasonló superspeedway stílusú versenyek számát növeljék.

Közvetlenül a 2021-es júliusi futam után az atlantai kanyarok dőlésszögét 24 fokról 28 fokra változtatták.

Emellett a NASCAR kiszélesítette a pálya első részét, hogy még inkább elősegítse a Superspeedway stílusú versenyzést. Az autók azonban ugyanazokat a csomagokat használják majd, amelyek a 2,5 mérföldes daytonai és talladegai pályákon szerepelnek.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss