back to top
csütörtök, május 30, 2024

Jimmie Johnsont nagyon is érdekli a Le Mans-i 24 órás

Dátum:

Megosztás:

Jimmie Johnson beszélt Rick Hendrickkel a Le Mans-i 24 órás versenyre tervezett „Garage 56” nevezésről, és érdeklő őt a dolog.

- Reklám -

Hendrick és a NASCAR múlt csütörtökön mutatta be azokat a terveket, amelyek szerint egy speciálisan módosított Next Gen Chevrolet Camaróval indulnának a 2023-as Le Mans-i versenyen.

- Reklám -

A jóváhagyás várhatóan már csak formalitás lesz, és Hendrick egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy Johnson szerepel a jelöltek listáján a három versenyzőt felvonultató autóban, amelyet a Hendrick Motorsports és IMSA WeatherTech SportsCar Championship partnercsapata, az Action Express építene.

Még nem beszéltem Jimmie-vel” – mondta Hendrick a floridai Sebringben tartott bejelentésen. „Biztos vagyok benne, hogy elvállalná, ha nem ütközne egy másik versenyével.”

- Reklám -

Johnson karrierje legjobb eredményét érte el az IndyCar texasi versenyén, ahol hatodik lett, elmondta, hogy közvetlenül a bejelentés után kapott egy rövid hívást Hendrick-től, aki biztos akart lenni benne, hogy Johnson értesült a hírről.

Johnson lehet a csapat egyik versenyzője

A terv az, hogy később hosszasan beszélgetnek a projektről, amelyet a Hendrick versenyügyi alelnöke, Chad Knaus (Johnson hét bajnoki címe alatt ő volt a crew chief, aki most az IMSA autójánál a stratégiát kezeli) fog felügyelni.

Mindenképpen érdekel” – mondta Johnson az IndyCar Series texasi kvalifikációja után. „Még nem folytattam komoly tárgyalásokat. Tudtam, hogy az Action benne lesz a dologban. Tudom, hogy van érdeklődés irántam, hogy az autóba üljek.

Azzal is tisztában vagyok, hogy Hendrick úr szeretné, ha az autóban ülnék, és Chad (Knaus) is benne van a dologban.

Jimmie Johnson és Chad Knaus kapcsolata nagyon szoros, ez egyenes út lehet neki a csapatba kerüléshez
Jimmie Johnson és Chad Knaus kapcsolata nagyon szoros, ez egyenes út lehet neki a csapatba kerüléshez Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

Meg kell győződnöm arról, hogy ne legyen akkor versenyem. Jövőre szeretnék az LMDh-ban (az IMSA új csúcsprototípusa jövőre) és az LMP2-ben versenyezni.

Törekszem arra, hogy e két divízió valamelyikében versenyezzek, de ez egy egyedülálló lehetőség lehet, hogy először tapasztalhassam meg Le Mans-t.

Még mindig nem tudom, hogy mi az IndyCar menetrendem (2023-ra), és hogy az IndyCarnak van-e szabad hétvégéje akkor. Szóval még sok mindent kell tisztázni.

Johnson a második szezonjában vezet endurance versenyeket a Hendrick-Action Express együttműködésben a 48-as számú Ally Cadillacben.

Nem csak volt, hanem jelenlegi Hendrick Motorsports versenyző is lehet a csapat felállásában. Johnson mellett ugyanis Rick Hendrick megemlítette, hogy egy aktív Cup-pilóta (valószínűleg Chase Elliott vagy Kyle Larson) is szóba jöhet a Le Mans-ban.