vasárnap, április 14, 2024

Nézze meg, mennyi pusztítást okozott a NASCAR szezonnyitója!

Dátum:

Megosztás:

A Daytona 500 nem hazudtolta meg önmagát, a versenyhétvégén a NASCAR több sorozatában egymást érték a balesetek. Szerencsére egyetlen versenyző sem szenvedett komoly sérülést.

- Reklám -

A sort a harmadik számú liga, a Truck Series nyitotta, amit az eső miatt a tervezettnél előbb lefújtak, de már addig romboltak rendesen a pilóták. Először a 29. körben történt nagy csattanás, amibe a csinos hölgy, Hailie Deegan is belekeveredett.

- Reklám -

Az 58. körben jött az újabb ütközéshullám, ezt Rajah Caruth  okozta azzal, hogy két autó közé bebújva próbált előzni. Pórul járt, mert nem fért el.

- Reklám -

A második számú sorozat, az Xfinity Series sem úszta meg károk nélkül a viadalt, itt Parker Kligerman és Sheldon Creek összeakadása és a később a 3. helyre visszakapaszkodó Justin Allgaier megpördülése okozta az első kalamajkát.

A hajrá egészen kaotikus volt: a külső íven egy merész manőverrel élre álló Sam Mayer nem sokáig örülhetett, mert kapott egy olyan taslit, amitől fejre állt.

A csúcskategória, a Sprint Cup küzdelme meglepően sokáig zavartalanul ment, már a táv második felében történt az első nagy baleset.

A hajrához közeledve az egyre feszültebb csatában ismét nagy volt a bonyodalom a mezőny sűrűjében.

Az eredeti távot megtoldották néhány körrel, és a hosszabbításban két baleset is történt, az első miatt rekord hosszúságú, 200 helyett 212 körös lett a táv.

A második baleset idején már megkezdte a mezőny az utolsó kört, így nem volt további hosszabbítás, csak rengeteg újabb roncs (az összefoglaló videóban 12:30-tól):