back to top
csütörtök, június 20, 2024

Nem várt rossz hatása is volt NASCAR utcai versenyének

Dátum:

Megosztás:

Hiába a NASCAR-verseny sok pozitív hatása, volt egy kevésbé jó is, a városi közösség azonban összefogással igyekszik tenni ellene.

- Reklám -

A helyi lakosság körében kihúzta a gyufát Chicago vezetése, illetve ahogy kezelték a NASCAR-versenyt. Mivel a városvezetés jelenleg 3 éves szerződést írt alá, változást sürgetnek a jövő évi versennyel kapcsolatban.

- Reklám -

Történt ugyanis, hogy egy független könyvesboltnak be kellett zárnia az év egyik legforgalmasabb hétvégéjén. Július 4-e miatt ugyanis hosszú hétvége volt az Egyesült Államokban, ami közel 15 ezer dollár bevételt hozott volna az Exile in Bookville-nek (Száműzetés Könyvvárosban), ami a Szépművészet Épületében található, Chicago legforgalmasabb körzetében.

„Nem a NASCAR-ra vagyunk dühösek.” emelte ki Kristin Enola Gilbert, a bolt egyik társtulajdonosa.

- Reklám -

„Hanem az zavar minket, ahogyan a város vezetése kezelte ezt. A jelenlegi polgármester sok szavazatot fog veszíteni, ha ez még egyszer megtörténik, mert sok üzlet veszített ezzel.”

Gilbert azt is kiemelte, nem csak a hétvégén vagy előtte az útlezárások érintették rosszul az üzletet, hanem rendezvényeket sem tudtak tartani az építkezés zajai miatt.

A helyi írók – és még másik könyvesboltok is – arra buzdítottak mindenkit, hogy a négy napos lezárás során online rendeljenek könyvet, támogatva a boltot. Az akció olyan sikeres volt, hogy több könyvet rendeltek négy nap alatt, mint az előző két évben.

„A mi döntésünk volt, hogy bezárunk, de igazából nem volt választásunk.” – utalt arra, hogy az útlezárások mellett az intézkedések a járda szűkítésével is jártak, a zaj mellett.