vasárnap, június 4, 2023

Nem lesz IMSA verseny Chicago utcáin

Date:

Share:

Bár a jövő júliusra tervezett NASCAR chicagói utcai futam eredeti bejelentésében még az szerepelt, hogy lesz IMSA futam, mégsem lesz.

- Advertisement -

A széria megerősítette, hogy 2023-ban biztosan nem lesz sportautóverseny Chicago utcáin.

- Advertisement -

Bár nem volt várható, hogy az IMSA valamelyik kiemelt szériája, például a WeatherTech SportsCar Championship vagy a Michelin Pilot Challenge szerepel majd a programban, John Doonan, az IMSA elnöke a Road Americában augusztusban tartott „A sport helyzete” című előadása után elmondta, hogy több lehetőséget is vizsgálnak.

Ahogy azonban a Lamborghini Super Trofeo, az Idemitsu Mazda MX-5 Cup és az új VP Racing SportsCar Challenge teljes menetrendjét közzétették, egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a Chicago utcáin versenyző IMSA-sorozat bejelentése még korai volt.

Miután a NASCAR megerősítette, hogy az Xfinity Series is Chicagóban fog versenyezni, szinte biztosnak tűnt, hogy nem lesz sportkocsis futam, ami mostanra be is igazolódott.

A chicagói sportkocsirajongók szerencséjére az IMSA visszatér a közeli Road Americába 2023. augusztus 3-6. között.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.