péntek, szeptember 22, 2023

NASCAR-vezető járt Magyarországon, folytatódik a sportág nemzetközi terjeszkedése

Dátum:

Megosztás:

Exkluzív interjút adott lapunknak Jordan Jiloty, a NASCAR közügyekért és kapcsolatokért felelős ügyvezető igazgatója a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen döntéshozók, üzletemberek és más gazdasági szereplők részvételével megrendezett Hungarian Summit szünetében.

- Advertisement -

Amerikai és magyar döntéshozók, vállalkozók, oktatási szakemberek, sportolók és művészek részvételével zajlott Budapesten a Hungarian Summit című konferencia, amelynek célja, hogy a tavaly a floridai Daytona Beach-en megrendezett fórum után hazánkban is erősítse a két állam közötti együttműködéseket és közös platformot biztosítson az üzleti kapcsolatépítésre.

- Advertisement -

A rendezvény létrejöttének motorja Pazaurek Piros, aki családjával Floridában él, és saját vállalkozása mellett a HungarianHub nevű, Amerikában élő magyarokat összefogó közösséget is fenntartja. A floridai kötődés már sejteti, hogy ebben a kontextusban a Daytona Beach-ről származó NASCAR is a szakmai konferencia része lehetett.

A köszöntő beszédek után Jordan Jiloty, a NASCAR közügyekért és kapcsolatokért felelős ügyvezető igazgatója tartott előadást a NASCAR idén 75 éves történetéről, jelenéről és floridai kötődéséről. A prezentáció utáni szünetben exkluzív interjút készítettünk vele, aminek különös apropót adott, hogy 50 éves szünet után a hétvégén ismét NASCAR-autó indul a Le Mans-i 24 órás versenyen.

- Advertisement -
Hendrick Motorsports, Garage56, Le Mans
Szokatlan, de nem példátlan látvány a NASCAR Európában – Fotó: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR

Fontos hét ez a NASCAR számára a Le Mans-i indulás apropóján, ami jelképezi a márka nemzetközi terjeszkedését is. Mik a további terveik és milyen lépéseket tesznek annak érdekében, hogy a sportág még nemzetközibb legyen? 

Az én feladatköröm a NASCAR-nál a közügyekkel és kormányzati kapcsolatokkal foglalkozó irodához köt, de ebből a szemszögből is igencsak lenyűgöző látni, ahogy a nemzetközi csapatunk jelentős mértékben növekedett az elmúlt évek során. Ezt alátámasztja, hogy részt veszünk Le Mans-ban a Garage 56 programban, egy új versenysorozat jött létre Brazíliában és a EuroNASCAR növekedése is hihetetlen.

Amikor részt veszek olyan találkozókon, mint ez a Hungarian Summit, lehetőségem nyílik új embereket megismerni, megvitatni az ötleteket és jobban megérteni, hogy hol lehetnek kapcsolódási pontok. Remek alkalom volt, hogy a Summit néhány tagját tavaly bemutathattuk a nemzetközi csapatunknak, ez elindított egy diskurzust arról, hogy hol versenyez manapság a EuroNASCAR és mit hozhat a jövő a szervezetünk számára.

Fotó: Sulyok István/TRP Hungary

Bízom benne, hogy ezáltal Magyarországhoz is szorosabban kötődhetünk, de a NASCAR szervezetén belül ez inkább a nemzetközi csapat hatásköre. A sorozat növekedésével összhangban nagyszerű lenne szorosabb köteléket kialakítani.

Hogyan alakult ki a kapcsolatuk a Hungarian Summit eseménnyel és a dél-floridai üzleti szektor képviselőivel? 

Ez leginkább Pirosnak köszönhető, lenyűgözően építi a közösségek hálózatát mindkét oldalon, Magyarországon és Daytona Beach-en is. Már akkor is részt vettem a találkozón, amikor Daytona Beach-en tartották, és remek embereket ismerhettem meg. Elég váratlanul ért, amikor felkért, hogy idén is jöjjek el, de próbáltam összehozni, és szerencsére sikerült beilleszteni a napirendembe. Volt egy kis elintézni valóm az útlevelemmel, ezért csak az utolsó pillanatban tudtam visszaigazolni, hogy itt leszek, de nagyon jó érzés. Ez egy gyönyörű ország, gyönyörű város, nagyszerű élmény.

A konferencián elhangzott, hogy Florida önmagában nagyobb népességű mint Csehország, és ezáltal Magyarországnál is népesebb. Az Ön szemszögéből mit adhat Magyarország a NASCAR-nak és mit nyújthat a sportág az országnak? 

A vezetésünk álláspontja, hogy a NASCAR mindenkié, a NASCAR olyan hely, ahova a versenyzés rajongói eljöhetnek és a részeseinek érezhetik magukat. Ez olyan dolog, amire mindig is törekszünk. A NASCAR-ban mindenkinek jut hely, legyen szó arról, hogy egy adott országban versenyzünk vagy esetleg egy napon induljon egy versenyző a sorozatban.

NASCAR 2022 Daytona 500
Fotó: Mike Ehrmann/Getty Images/NASCAR Media

Ezen kívül, a sporthoz való kötődés érzését. Keressük a lehetőségeket, hogy összekapcsoljuk a kötődéseket. Úgy gondolom, a végső cél az lehet, hogy valamilyen formában kötődjünk, és lehetővé tegyük, hogy mindenki a sport részese lehessen. A szurkolók nagyon elhivatottak és fontos, hogy úgy érezzék, kapcsolódnak a sportághoz. Egyre több utat találunk, hogy együttműködhessünk különböző nemzetekkel világszerte, és ez rengeteg lehetőséget teremt a pályán és azon kívül is.

A versenyzés sok szempontból univerzális, sok közös eleme van. Szerintem minél több lehetőségünk van, hogy bemutatkozzunk és kapcsolatokat építhessünk, annál jobban tudjuk fejleszteni a sportágat.

Hogyan kapcsolódhatnak be magyar cégek a NASCAR-ba?

A résztvevő vállalatok a sportág szerves részeit képezik. A lehetőségek, hogy bemutassák a termékeiket, támogassanak egy csapatot és bevonódjanak annak működésébe elősegítik, hogy bemutassák, mi a küldetésük, mik a céljaik. Ha egy cég egy adott társadalmi réteget kíván elérni, kétségtelen, hogy a NASCAR hozzásegítheti őket ahhoz, hogy elérjék a közönségüket. Folyamatosan elkápráztat, hogy a sorozat, a csapatok és a pályák milyen kreatív ötletekkel állnak elő, hogy bevonják a partnereiket a sportágba és elmeséljék a történetüket.

Sok különböző szervezet jelen van a konferencián, például az oktatási együttműködésekben érdekelt Fulbright Foundation is. A NASCAR használja az ilyen kapcsolatokat, hálózatokat például cserediák programok szervezéséhez vagy üzleti inkubációs platformként? 

Van egy elég kiforrott, kidolgozott gyakornoki programunk a NASCAR-nál. Működik az ún. NASCAR Diversity Internship Program is, ami a múlt héten indult és elsősorban az Egyesült Államokból fogad hallgatókat, de nem kizárólagosan. Ők megosztják velünk, hogy a tanulmányaik révén megszerzett szaktudásuk mit hozhat a számunkra, mi pedig segítünk elindítani a pályafutásukat. Remek lehetőség a számunkra, hogy a jövő vezetőivel dolgozhatunk és remélhetőleg a munkatársaink is lesznek.

Brad Keselowski (6-os autó) nem szerzett sok barátot magának a Daytona 500-on
Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAR Media

Az egyetemekkel való nemzetközi együttműködés bizonyára hasonló lehetőségeket teremt, szerintem érdekes lenne látni, hogy a gyakornoki programunk tovább gyarapodik és milyen új alkalmak adódnak, hogy kapcsolatba lépjünk a hallgatókkal.

Végezetül, bár nem az Ön elsődleges hatásköre, de fel kell tennem a kérdést: terveznek a jövőben NASCAR-versenyt Magyarországon?

Tudtommal, jelenleg nem, de azt nem tudhatom, hogy mit hoz a jövő. Nagyszerű lenne látni, hogy a Summit alapján kialakul valamilyen együttműködés és a EuroNASCAR-nál dolgozó partnereink egy nap Magyarországot is bevonják.

Adorján Viktor
Adorján Viktor
Pályáját újságíróként kezdte, majd vállalati kommunikációs szakértőként dolgozott és MBA diplomát is szerzett. Dolgozott Kiss Norbert és Michelisz Norbert oldalán, közreműködött a BMW Magyarország és a Mercedes-Benz Hungária kommunikációjában, köztük az FIA WTCC és a DTM hazai bevezetésében, itthoni F1-es aktivációkban, a BMW Média Maraton programban, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség és a Magyar Vívó Szövetség szponzorálásában. A TRP Hungary csapatához 2021-ben csatlakozott, 2022-től a csoport üzletfejlesztési igazgatója.