back to top
csütörtök, július 25, 2024

Megvannak a rajtsorrendek, változott a szombati program Atlantában

Dátum:

Megosztás:

A múltheti győztesek duplán jól jártak. Az esőnek köszönhetően Chase Briscoe és Noah Gragson várhatja az élről az atlantai versenyeket.

- Reklám -

A tartós esőzés miatt pénteken törölték a NASCAR edzéseit az Atlanta Motor Speedwayen, és átrendezték a hétvégi menetrendet.

- Reklám -

Mindhárom NASCAR nemzeti sorozat – a Trucks, az Xfinity és a Cup – ellátogat ezen a hétvégén Atlantába, és mindháromnak a péntekre tervezett programját törölték a rossz időjárás miatt.

Az Atlanta Motor Speedway közelmúltbeli újraaszfaltozása és átalakítása miatt a NASCAR úgy döntött, hogy a sorozatok számára fontosabb, hogy edzéseket tartsanak, mint kvalifikációt.

- Reklám -

Ezért most szombaton minden sorozatnak lesz egy 50 perces edzése – a Truck Series-nek magyar idő szerint 15:40-kor, az Xfinity-nek 16:40-kor, a Cup Series-nek pedig 17:40-kor.

Az egyes szériák rajtfelállását az egyes szabálykönyvekben lefektetett képlet alapján határozták meg (50% a múlt heti helyezés, 35% a tulajdonosi pontok és 15% a múlt heti versenyen elért leggyorsabb körök rangsora alapján) – írja a Motorsport.com.

Az Atlanta Motor Speedwayen rendezett versenyek közül a szombati Truck-futamon (magyar idő szerint, 19:30 kezdődik) Chandler Smith, a szombati Xfinity-futamon (magyar idő szerint 22:00-kor kezdődik) pedig Noah Gragson indul a pole pozícióból.

Chase Briscoe – aki a múlt hétvégén Phoenixben szerezte meg élete első győzelmét a NASCAR Cup Seriesben – a pole pozícióból indul a vasárnapi Cup-futamon (magyar idő szerint 20:00-kor kezdődik).

A NASCAR Cup Series versenyét az ARENA4+-on is követhetitek majd 8 órától.