csütörtök, április 18, 2024

Meglepő fordulat: Alex Bowman már a Roválon visszatérhet?

Dátum:

Megosztás:

A Hendrick Motorsportsnál legalábbis úgy gondolják, hogy a Texasban megsérülő Bowman már a Charlotte Roválon újra autóba fog ülni.

- Reklám -

Alex Bowman kihagyta a NASCAR Cup Series Talladega Superspeedwayen rendezett futamát, mivel agyrázkódásra utaló tünetei voltak, amelyek az előző, Texas Motor Speedwayen történt balesetéből adódtak.

- Reklám -

A Hendrick Motorsports tulajdonosa, Rick Hendrick azonban „úgy gondolja”, hogy Bowman a hétvégén, a Charlotte-i ROVAL-on visszatérhet a 48-as rajtszámú autóba.

A futam után (a Texas Motor Speedwayen) (Alex Bowman) azt mondta, hogy nem érezte jól magát” – mondta Hendrick.

- Reklám -

Nem gondoltuk, hogy baj van, mert az autóban maradt, és befejezte a versenyt. Aztán hétfő reggel nem érezte jól magát. Kedden kezdték el vizsgálni. Szerdán sokkal jobban érezte magát, viszont csütörtökön visszaesett, nem érezte jól magát, ezért elment az orvoshoz.

Azt hiszem, remélhetőleg jövő héten visszatér. Szerintem vissza fog. Ma és tegnap is jól érezte magát. Gondolom, a hét közepén visszamegy az orvosához, és itt fogják kiértékelni.

A hír azért is meglepő, mert Kurt Busch július óta nem versenyzik egy hasonló baleset miatt.

Busch a Pocono Raceway-en történt kvalifikációs incidense óta nem ül az autóban. Ty Gibbs helyettesíti Busch-t, aki azon dolgozik, hogy visszatérhessen a 23-as számú autóba még idén.

Bowman és Busch között azonban vannak különbségek. A 48-as számú autó pilótája fiatalabb, így ez is szerepet játszhat a folyamatban. Ráadásul a tünetek súlyossága egyénenként eltérő lehet, ahogy a szervezet reakciója és gyógyulási ideje is.

Annyi biztos, hogy Alex Bowman nincs jó helyzetben, ha a rájátszás esélyeit nézzük. Nem tartozik kifejezetten az épített pályás menők közé, viszont továbbjutni – a kihagyott versenynek köszönhetően – csak győzelemmel tud majd a következő körbe.