kedd, június 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapNASCARMegbüntették Bubba Wallace csapatát

Megbüntették Bubba Wallace csapatát

- Hirdetés -

Bubba Wallace a következő négy versenyen a csapatfőnöke és két másik csapattagja nélkül marad.

A NASCAR kedden négy futamra felfüggesztette Bootie Barkert, Wallace 23XI Racing Toyotájának csapatfőnökét, miután Wallace autója elvesztette az egyik kerekét a vasárnapi Circuit of the Americas-i versenyen.

- Hirdetés -

A következő négy futamra szintén felfüggesztették a csapat további két tagját, Caleb Dirkset és Adam Rileyt.

- Hirdetés -

A szabálysértés a NASCAR szabálykönyvének 10.5.2.6. szakasza alá tartozik, amely a csapatokat bünteti a nem megfelelően felszerelt gumiabroncs/kerék elvesztéséért vagy a járműről való leválásáért.

A vasárnapi 69 körös verseny 45. körében sárga zászlós figyelmeztetés volt érvényben a pályán lévő törmelék miatt, amelyről kiderült, hogy Wallace 23-as rajtszámú Toyotájának bal hátsó kereke és egyetlen középső rögzítő anyája volt.

Ebben a szezonban ez már az ötödik alkalom, hogy egy Cup-csapatot a Next Gen-autó meglazult kerekei miatt felfüggesztéssel sújtottak.

Corey LaJoie, Kaz Grala, Justin Haley és Todd Gilliland csapatai mind szenvedtek már meglazult kerekektől az idei szezonban, ami négy futamra a csapatfőnök, a kerékcserét végző szerelő és az emelős felfüggesztését eredményezte.

A csapat az alábbi közleményt adta ki a büntetésekre reagálva: “A NASCAR által a Circuit of the Americas-on történt incidenssel kapcsolatban nemrég kiadott büntetést követően Dave Rogers, a 23XI teljesítményigazgatója lesz a 23-as számú csapat megbízott csapatfőnöke. A csapat nem fog fellebbezni a döntés ellen.

- Advertisement -

Friss