péntek, április 19, 2024

Megbüntették Bubba Wallace csapatát

Dátum:

Megosztás:

Bubba Wallace a következő négy versenyen a csapatfőnöke és két másik csapattagja nélkül marad.

- Reklám -

A NASCAR kedden négy futamra felfüggesztette Bootie Barkert, Wallace 23XI Racing Toyotájának csapatfőnökét, miután Wallace autója elvesztette az egyik kerekét a vasárnapi Circuit of the Americas-i versenyen.

- Reklám -

A következő négy futamra szintén felfüggesztették a csapat további két tagját, Caleb Dirkset és Adam Rileyt.

- Reklám -

A szabálysértés a NASCAR szabálykönyvének 10.5.2.6. szakasza alá tartozik, amely a csapatokat bünteti a nem megfelelően felszerelt gumiabroncs/kerék elvesztéséért vagy a járműről való leválásáért.

A vasárnapi 69 körös verseny 45. körében sárga zászlós figyelmeztetés volt érvényben a pályán lévő törmelék miatt, amelyről kiderült, hogy Wallace 23-as rajtszámú Toyotájának bal hátsó kereke és egyetlen középső rögzítő anyája volt.

Ebben a szezonban ez már az ötödik alkalom, hogy egy Cup-csapatot a Next Gen-autó meglazult kerekei miatt felfüggesztéssel sújtottak.

Corey LaJoie, Kaz Grala, Justin Haley és Todd Gilliland csapatai mind szenvedtek már meglazult kerekektől az idei szezonban, ami négy futamra a csapatfőnök, a kerékcserét végző szerelő és az emelős felfüggesztését eredményezte.

A csapat az alábbi közleményt adta ki a büntetésekre reagálva: „A NASCAR által a Circuit of the Americas-on történt incidenssel kapcsolatban nemrég kiadott büntetést követően Dave Rogers, a 23XI teljesítményigazgatója lesz a 23-as számú csapat megbízott csapatfőnöke. A csapat nem fog fellebbezni a döntés ellen.