back to top
hétfő, július 22, 2024

Még egy jó pár évre magához láncolta az öreg kormányos Logano-t

Dátum:

Megosztás:

Joey Logano további éveken át boldogíthatja majd a 22-es Fordot a kapitány csapatában. Egy pár nappal ezelőtt már Ryan Blaney-vel is hosszabbítottak, így most már biztossá vált, hogy mind a két veteránjuk marad a Penske csapat fedélzetén.

- Reklám -

„Az elmúlt 10 év során Joey nagyon fontos részévé vált a Team Penske-nek. Tudjuk, hogy a jövőben is győzelmek sokaságát szállítja majd a 22-es Ford-csapatnál” – mondta Roger Penske csapattulajdonos.

- Reklám -

„Joey a sportágunk nagyszerű bajnoka, büszkék vagyunk a munkájára, amit a csapatunknál végez, és ahogyan a partnereinket képviseli, beleértve a Shellt, a Pennzoilt és a Fordot. Egy igazi vezérré nőtte ki magát, hisz nagyszerű mentorként és csapattársként szolgál mind Ryan, mind Austin számára. Mindazzal együtt, amit karrierje során eddig elért, még megannyi minden vár rá a Team Penske csapatnál.”

Logano 2013-ban csatlakozott Penske alakulatához, egy igen nehéz Joe Gibbs Racinges időszakot követően. A 22-es rajtszámú autóban azonban Logano azonnal és szinte állandó jelleggel győzni tudott a NASCAR Cup Series-ben. Eddig 27-szer nyert a csapattal. Ezek között az eredmények között szerepel a 2015-ös Daytona 500 és a 2016-os All-Star Race is.

- Reklám -

Logano és csapata minden évben, amikor bejutottak a rájátszásba, a nyolcadik vagy annál jobb helyen végzett a bajnoki tabellán. Ezidáig négyszer volt bajnoki döntős. A 2017-es szezon az egyetlen év, amikor Logano nem jutott be a rájátszásba a Penske színeiben versenyezve.

Logano 2018-ban a Homestead-Miami Speedwayen a „nagy hármas”, az az Kyle Busch, Martin Truex Jr. és Kevin Harvick maga mögé utasításával megszerezte a Penske második NASCAR Cup Series bajnoki címét.

„Mióta átvettem a 22-es számú autót a Team Penske-nél, lehetőségem nyílt arra, hogy a pályán és azon kívül is megvalósítsam az álmaimat” – mondta Logano. „Az elmúlt 10 évben Roger biztosította számomra az erőforrásokat, hogy versenyképes legyek. Egy olyan csapatot, amely mögöttem áll, élükön páratlanul karizmatikus vezetőkkel. Izgatottan várom a közös jövőnket, hogy még több futamgyőzelmet és bajnoki címet szerezhessünk az előttünk álló években”.