szombat, szeptember 30, 2023

Mark Martin előtt tiszteleg majd Keselowski a retró darlingtoni versenyen

Dátum:

Megosztás:

A Darlington Raceway-en Brad Keselowski egy throwback festést fog használni, mellyel a legendás Mark Martin előtt fog tisztelegni.

- Advertisement -

Martin sokáig a Roush Fenway Racing csapat versenyzője volt, így nem meglepő, hogy Keselowski tisztelegni akart a versenyző előtt, aki 19 éven át versenyzett újdonsült alakulatánál.

- Advertisement -

Bár soha nem nyert bajnoki címet a Cup Seriesben, négy alkalommal végzett második helyen Martin.

Ettől eltekintve 12 alkalommal végzett a Top 5-ben, ebből hét alkalommal zsinórban. Ez 1993 és 1999 között fordult elő, 1994-ben és 1998-ban pedig második helyen végzett.

- Advertisement -

Tekintettel arra, hogy Martin rendkívül sikeres volt a csapata számára, Brad Keselowski társtulajdonos szerette volna leróni tiszteletét a 63 éves versenyző előtt.

Az RFK Racing 6-os autóját terelgető sofőr elég sokat tud arról, hogy milyen hosszú ideig egy csapatnál versenyezni, hiszen 12 évet töltött a Team Penske-nél.

A Brad Keselowski által twitteren bemutatott festés a 2004-es szezonból származik, amikor Mark Martin a 4. helyen végzett összetettben.

Keselowski eléggé felbosszantotta a mezőny nagy többségét az idei évben. Ennek oka, hogy számos balesetnek ő volt az okozója.

Ezek közül csak egyet sikerült túlélnie, amikor a 2022-es Daytona 500-on a 9. helyen végzett.

A saját és csapata érdekében Brad Keselowskinak enyhítenie kell az agresszivitásán. A Next Gen autókhoz ugyanis csak korlátozott mennyiségű pótalkatrész áll rendelkezésre, így nem engedheti meg magának, hogy túl gyakran összetörje ezeket az autókat.

Ráadásul annak a veszélye is fennálhat, hogy más versenyzők megpróbálnak majd a pályán igazságot szolgáltatni és összetörni őt.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.