back to top
szerda, július 24, 2024

„Visszaadtam a kölcsönt és belelöktem a falba” – már az edzésen forrtak az indulatok a gálaversenyen

Dátum:

Megosztás:

Szombaton került sor a NASCAR-szezont felvezető Clash edzéseire és időmérőjére, ami meghatározza a rajtsorrendet a magyar idő szerint vasárnap éjjeli futam selejtezőire. Már az első napon sem volt hiány aggasztó és vitatott jelenetekből.

- Reklám -

Ezek közül hármat emelnénk ki: egy ütközést, egy szabálytalan manővert és egy tüzet.

- Reklám -

Az ütközés, pontosabban ütközések AJ Allmendinger és Chase Briscoe között történtek. Briscoe az egyik kanyarnál meglökte Allmendinger autójának farát, aki válaszul a következő fordulónál nemes egyszerűsségel beletolta riválisát a falba. „Túlságosan lelassított, hogy szabad teret hagyjon maga előtt – mondta az első koccanást okozó Briscoe a Motor Racing Network-nek. – Úgy éreztem, kellően mellé értem. Nyilván rosszul mértem fel a helyzetet, de azt gondoltam, elenged, mivel ez úgyis csak gyakorlás. Aztán a 3-as kanyarnál egyszerűen kilökött.” Ellenfele nem púderezte a véleményét. „Belém jött, ezért elintéztem, hogy visszaadjam a kölcsönt és belelöktem a falba. Ez csak edzés, értem, de szenvedtem, és nekem ütközött. Csak megmutattam, hogy ez nem tetszett nyilatkozta Allmendinger.

- Reklám -

Ryan Blaney egy szabálytalansággal hívta fel magára a figyelmet, ugyanis menetiránnyal szemben haladt a pályán. Ennek előzménye az volt, hogy megpördült az utolsó kanyarnál, mielőtt nekivágott a kvalifikációs körének, és szeretett volna lendületet venni a sprintre. Ezt (mármint a visszafordulást) azonban tiltják a szabályok, törölték a körét. Így a rangsorban az utolsó előtti helyen végzett Blaney, és jogos a kérdés, hogy akkor ki lett az utolsó?

Ty Gibbs, az ő autója ugyanis kigyulladt az edzésen, majd a javítás során nem engedélyezett módosításokat is végrehajtottak a kocsin, így a versenyirányítás nem engedte neki a részvételt az időmérőn. Ijesztő volt a tűz, láthattuk, hogy a pilótafülkében is felcsaptak a lángok, de Gibbs szerencsére épségben kijutott. A csapat úgy sejti, az egyik kipufogó lazult meg és ez okozta a tüzet.

Az időmérő végeredménye itt tekinthető meg. A hétvége megkoronázását adó futamot, amin a 36 nevezőből 27-en rajtolhatnak el, hétfő hajnali 2-től közvetíti az Aréna4 és az interneten keresztül Net4+ Sporton is követni lehet majd. A különleges helyszínen tartott és egyedi lebonyolítású Clash eredménye nem számít bele a bajnokságba, az két hét múlva kezdődik a híres Daytona 500-zal.