back to top
szerda, május 29, 2024

A különleges helyszínhez különleges program dukál

Dátum:

Megosztás:

Tavaly gondolt egyet a NASCAR, és egy stadionban, a Los Angeles Coliseumban rendezték az év eleji gálaversenyt. A tavalyi futamhoz képest viszont lesznek változások.

- Reklám -

A pont nélküli ide első versenyen nem a NASCAR szokásos, szakaszokra bontott futamait fogjuk látni, hanem egy másfajta, különleges formátumot.

- Reklám -

Maga a negyedmérföldes stadionpálya nem változik az idei kiírásra, viszont a verseny lebonyolítása igen. Az eddigi 23 autó helyett 27 kerül majd a naplementekor kezdődő 150 körös végső futamba (Clash). Joey Logano volt a tavalyi győztes és most a regnáló bajnokként kétszeresen is a hátán lesz a kereszt.

Az időmérőn egyenként köröznek majd az autók, a tavalyi bajnokság (Owner Points) sorrendjében. Innen a mezőnyt négy tízfős csoportra osztják, akik a 25 körös Heat Race-ekben mérkőznek meg a Clashre való továbbjutásért. Mindegyik futamból ugyanis a legjobb öt bejut a fő futamra.

- Reklám -

A „maradék” a két a Last Change Race (LCQ)-ben szerezhet még helyet, ebben az esetben 50 kör után kell majd az első háromban lenni.

A fennmaradó egy helyet az pilóta kapja, aki legelőrébb végzett 2022-ben azok közül, akik az előző futamokon nem jutottak be a Clash-re.

A futamot hétfő hajnali 2-től közvetíti az Aréna4 és az interneten keresztül Net4+ Sporton is követni lehet majd.

Íme a NASCAR teljes 2023-as naptára, kezdési időpontokkal