hétfő, március 4, 2024

Már 2024-ben jöhetnek az elektromos autók a NASCAR-ba?

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Xfinity Series hamarosan teljesen elektromos szériává válhat, miután az elektromos autók már 2024-ben bevezetésre kerülhetnek.

- Reklám -

Régóta pletykálják a NASCAR háza táján, hogy a széria hajlik az elektrifikáció felé. A mindig jól értesült Adam Stern szerint első lépésben az Xfinity Seriesben vezetné be a széria az elektromotorokat.

- Reklám -

Ha már 2024-ben megtenné ezt a lépést a NASCAR az azt jelenti, hogy már jövőre tesztelniük kellene a rendszert, és bemutató versenyeket tartani az esetleges átállás előtt.

A hír azért is érdekes, mert bár a Next Gen autók úgy vannak kialakítva, hogy készen állnak egy elektromos motor befogadására, az Xfinity autók jelenlegi csomagja erre nem biztos, hogy készen áll.

- Reklám -

Az eredeti tervek szerint a teljesen elektromos széria a 2023-as szezonban debütált volna, de ez megváltozhatott a 2020-as COVID járvány miatt.

A NASCAR és a Dodge közötti tárgyalások a sportágba való belépésről a hírek szerint megrekedtek, és Stern szerint nem világos, hogy ez hatással van-e a teljesen elektromos széria késleltetésére.

A sportág operatív igazgatója, Steve O’Donnell a következőket mondta, amikor arra kérték, hogy a sport helyzetéről szóló beszédében adjon tájékoztatást a teljesen elektromos széria jövőbeli terveiről.

Azt hiszem, már jövőre elkezdhetünk látni néhány dolgot a fejlesztések tekintetében. Még mindig a 2024-es évet célozzuk meg. A jövő év során is láthatjátok majd, hogy sok különböző dolgot csinálunk.

Ez összhangban van Stern beszámolójával.

A sport olyan irányba halad, amely sok autógyártó számára vonzó lehet, és talán ez segíthet a NASCAR törekvésében, hogy a Chevrolet, a Ford és a Toyota mellé egy negyedik gyártó is csatlakozzon.