szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARA NASCAR főnöke nem tudja, meddig ellenálhat az elektromos nyomásnak

A NASCAR főnöke nem tudja, meddig ellenálhat az elektromos nyomásnak

- Hirdetés -

Steve O’Donnell a héten több témában is nyilatkozott, többek között arról is, hogy válhat-e hibriddé a NASCAR a közeljövőben.

A motorsportban a technológia folyamatosan fejlődik, és az elektromos autók betörésével a NASCAR-nak is foglalkoznia kell.

- Hirdetés -

A széria elkezdett gondolkodni az elektromos útvonal lehetséges felfedezésén. Ennek fényében a sportág operatív igazgatója, Steve O’Donnell beszélt a kérdésről.

Nagy a nyomás, ahogy azt ti is láthattátok, az elektromosítás körül, szóval okosnak kell lennünk ezen a téren” – mondta O’Donnell.

- Hirdetés -

Jelenleg nagyon szeretjük a portfóliónkat, de természetesen nagyszerű lenne, ha be tudnánk vezetni az elektromos aspektust vagy a versenyzést a NASCAR-on belül.

A NASCAR-ban mi szeretnénk egy olyan célállomás lenni, ahol egy versenyhétvégén mindent láthatsz. Ez egyfajta törekvés, amit a jövőben szeretnénk megvalósítani.

A NASCAR főnöke ugyanakkor elismerte, hogy semmiképp sem szeretnék elveszíteni az autentikus NASCAR élményt.

Az első, és legfontosabb dolog számunkra a versenyautó körüli élmény, a zajfaktor…

Kétségtelen, hogy nehéz döntés lesz, és ez egy nagy lépés a sportág számára. Ezt nem vehetik félvállról, hiszen a legtöbb szakértő szerint ez az autótechnológia jövője.

Arra is fel kell készülniük, hogy néhány versenyző és csapat nem fogadja el az ötletet.

További aggodalomra ad okot a NASCAR szurkolók reakciója, és az, hogy elfogadják-e a lépést, vagy elutasítják azt.

Végső soron a szurkolók az egyik legfontosabb hajtóerő, ami a sportágat relevánsan tartja. Tekintettel arra, hogy a sport csak idén mutatta be a Next Gen autót, érdekes lesz látni, hogy meddig maradhat olyan a sportág, mint jelenleg.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss