péntek, február 23, 2024

A NASCAR főnöke nem tudja, meddig ellenálhat az elektromos nyomásnak

Dátum:

Megosztás:

Steve O’Donnell a héten több témában is nyilatkozott, többek között arról is, hogy válhat-e hibriddé a NASCAR a közeljövőben.

- Reklám -

A motorsportban a technológia folyamatosan fejlődik, és az elektromos autók betörésével a NASCAR-nak is foglalkoznia kell.

- Reklám -

A széria elkezdett gondolkodni az elektromos útvonal lehetséges felfedezésén. Ennek fényében a sportág operatív igazgatója, Steve O’Donnell beszélt a kérdésről.

Nagy a nyomás, ahogy azt ti is láthattátok, az elektromosítás körül, szóval okosnak kell lennünk ezen a téren” – mondta O’Donnell.

- Reklám -

Jelenleg nagyon szeretjük a portfóliónkat, de természetesen nagyszerű lenne, ha be tudnánk vezetni az elektromos aspektust vagy a versenyzést a NASCAR-on belül.

A NASCAR-ban mi szeretnénk egy olyan célállomás lenni, ahol egy versenyhétvégén mindent láthatsz. Ez egyfajta törekvés, amit a jövőben szeretnénk megvalósítani.

A NASCAR főnöke ugyanakkor elismerte, hogy semmiképp sem szeretnék elveszíteni az autentikus NASCAR élményt.

Az első, és legfontosabb dolog számunkra a versenyautó körüli élmény, a zajfaktor…

Kétségtelen, hogy nehéz döntés lesz, és ez egy nagy lépés a sportág számára. Ezt nem vehetik félvállról, hiszen a legtöbb szakértő szerint ez az autótechnológia jövője.

Arra is fel kell készülniük, hogy néhány versenyző és csapat nem fogadja el az ötletet.

További aggodalomra ad okot a NASCAR szurkolók reakciója, és az, hogy elfogadják-e a lépést, vagy elutasítják azt.

Végső soron a szurkolók az egyik legfontosabb hajtóerő, ami a sportágat relevánsan tartja. Tekintettel arra, hogy a sport csak idén mutatta be a Next Gen autót, érdekes lesz látni, hogy meddig maradhat olyan a sportág, mint jelenleg.