hétfő, június 27, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARMajeski teljes szezont fut a Truck-ban

Majeski teljes szezont fut a Truck-ban

- Hirdetés -

Az 5-szörös ARCA Midwest Tour bajnok Ty Majeski első teljes nemzeti szériás szezonját futhatja.

Ty Majeski neve nem ismeretlen a NASCAR rajongók számára. A Roush Fenway Racing korábbi fejlesztő-versenyzője a 2020-ban az eredeti tervek szerint teljes szezont futhatott volna a Truck szériában, az év közepén azonban szerződést bontott vele a Niece Motorsport.

- Hirdetés -

2021-ben a ThorSport-nál kapott 4 futamon lehetőséget, melyek közül a Charlotte-i, valalmint a New Hampshire-i futamot a legjobb 10 közt zárta. Az előző szezont e mellett az általa korábban már 4-szer megnyert ARCA Midwest Tour sorozatban töltötte. A sorozat történetének legeredményesebb versenyzőjeként egy újabb bajnoki címmel tette fel a koronát Late Model-es pályafutására.

A Majeski által mutatott teljesítmény úgy látszik, meggyőzte a ThorSport-ot, akik 2022-re teljes szezonos szerződést ajánlottak számára. A Truck sorozatban címvédőként induló ohioi alakulat a #66-os számú autót ajánlotta számára. Csapattársai a címvédő Ben Rhodes, 2016-os bajnok Johnny Sauter, a 3 bajnoki elsőséggel rendelkező Matt Crafton és a tavalyi Las Vegas-i futamot megnyerő Christian Eckes lesznek.

- Hirdetés -

“Az elmúlt 1 évben nagyon jó kapcsolatot alakítottam ki a ThorSport-tal. Nagy megtiszteltetés, hogy velük szállhatok harcba a 2022-es bajnoki trófeáért.” – nyilatkozta a 27 éves wisconsini versenyző. “A autónk fantasztikusan néz ki, és már alig várom, hogy Daytonában meghajthassam egy kicsit. A csapat és én készen állunk arra, hogy kihozzuk a lehető legtöbbet ebből a dologból.”

Majeski első éles bevetésére a jövő héten kerül sor. A NASCAR Campong World Truck széria Daytona-i szezonnyitó futamát február 19-én, szombaton 1:30-tól rendezik.

- Advertisement -

Friss