csütörtök, április 18, 2024

Loganoé a kulcsfontosságú pole, Suárez brutál büntetést kapott

Dátum:

Megosztás:

A Penske versenyzője, Joey Logano indul a pole pozícióból a NASCAR Cup Series rájátszásának nyitó futamán a Darlington Racewayen.

- Reklám -

Loganonak ez volt a második pole pozíciója a szezonban és a második pole pozíciója Darlingtonban.

- Reklám -

Nyilvánvalóan jó itt az első helyről indulni” – mondta Logano. „Fontos ez a boxutca pozíció választásának a szempontjából. Most már csak ki kell használnunk a lehetőséget.

A 22-es számú Team Penske csapata, Logano és Paul Wolfe tavasszal nyerni tudott itt, miután a verseny utolsó köreiben „megelőzte” William Byront.

- Reklám -

Logano mellett az első sorban Christopher Bell áll majd, a harmadik helyről pedig Logano tavaszi riválisa, Byron. Reddick lett a negyedik, a csapatot kereső Kyle Busch pedig az ötödik.

Mögöttük Austin Cindric, Kyle Larson, az immáron 45-ös rajtszámmal induló Bubba Wallace, Ryan Blaney, és Michael McDowell állhat majd fel a rajthoz.

A rájátszásban résztvevő, de a top 10-be nem jutó versenyzők közül Denny Hamlin a 11., Ross Chastain a 12., Austin Dillon pedig a 13. helyről rajtolhat.

Alex Bowman a 16. helyre kvalifikálta magát, miután kör közben a falnak ütközött. Azt tweetelte, hogy „sendelte”, de ez sem volt elég. Bowman csapata nem talált jelentős problémákat az autóján az ütközés után.

Kevin Harvick a 18., Chase Briscoe pedig a 19. helyre kvalifikálta magát. Chase Elliott volt a legalacsonyabb rájátszásos versenyző, aki a 23. helyet szerezte be.

Az egyetlen rájátszásbeli versenyző, aki nem futott időt, Daniel Suárez volt. A 99-es autó háromszor is megbukott az időmérő előtti ellenőrzésen, így nem tehetett kört.

Suárez emellett elvesztette a boxkiállás kiválasztását, a főmérnökét, és a vasárnapi futam rajtjánál egy áthajtásos büntetést kell letöltenie.

Végeredmény