hétfő, február 26, 2024

Totális Penske dominancia McLaughlin vezetésével

Dátum:

Megosztás:

Egy pillanatig nem volt kérdés, hogy a Penske egyik versenyzője szerzi meg a pole-t Portlandben, végül McLaughlin lett az.

- Reklám -

A Portlandi Nagydíj pole pozíciójáért a Josef Newgarden, Will Power, Scott McLaughlin alkotta Team Penske trió, a Chip Ganassi Racing versenyzője, Alex Palou, az Arrow McLaren SP-s Pato O’Ward és a Rahal Letterman Lanigan Racing gyors újonca, Christian Lundgaard küzdött meg a Fast 6-ben.

- Reklám -

A kvalifikáció intenzív utolsó körében McLaughlin kihasználta minimálisan frissebb gumijait, és  megszerezte szezonbeli harmadik pole pozícióját. A második helyen Newgarden (+0,0780 mp), a harmadikon pedig Will Power (+0,1095 mp) végzett.

Elismerésem mindenkinek a Team Penske-nél” – mondta McLaughlin. „Tavaly nem voltunk itt nagyszerűek, de három hotroddal tértünk vissza ide.

- Reklám -

Mindannyian hajtjuk egymást – Will, Josef és én. A pole pozíció megszerzése nyilvánvalóan nagyszerű dolog. Az autó kiváló. A Chevy ereje nagyszerű. Alig várom a holnapi versenyt.

Newgardennek megvolt a tempója ahhoz, hogy megszerezze a pole-t, de egy hiba az utolsó körben elvette tőle az extra pontot.

Mivel kétszeres bajnok hat rajthelyes büntetést kap motorcseréje miatt, így a nyolcadik helyre állhat fel majd holnap, így bajnokságban vezető csapattársa, Will Power pedig az első sorból rajtolhat.

A Penske-pilóták után Lundgaard, Palou és O’Ward egészítette ki a legjobb 6-ot.

Felix Rosenqvist indulhat majd így a 6. pozícióból, mögötte pedig Colton Herta fog előrelépni a 7. helyre, ami óriási mentésnek számít. Történt ugyanis, hogy az időmérő elő szakaszának legelején a fiatal amerikai versenyző a falnak csapta autóját az egyes kanyarban, és teljesen elállítódott ettől a futómű beállítása.

Az Andretti Autosport idén már sokadszorra megmutatta, hogy nagyon gyorsan tud dolgozni, és pár perc alatt rendbehozták Herta autóját annyira, hogy tudja folytatni az időmérőt.

A top 10-be még Alexander Rossi (P9), és David Malukas (P10) fért be.

Palou nagyszerű teljesítményét ellensúlyozza Dixon és Ericsson rossz napja. Előbbi a 16., utóbbi a 18. helyről rajtolhat majd vasárnap.

Végeredmény