vasárnap, április 14, 2024

Lewis Hamilton a példaképe a NASCAR feltörekvő tehetségének

Dátum:

Megosztás:

Rajah Caruth a NASCAR diverzitást segítő programából került – immáron – a NASCAR Xfinity Series-be, és Richmondban már be is mutatkozott.

- Reklám -

Többek között Jimmie Johnsont, Kevin Harvickot, Carl Edwardsot és Jeff Burtont követte. Tizenkét évesen láthatta őket először személyesen a Richmond Raceway-en.

- Reklám -

Sok mindenre emlékszem arról a napról” – mondta a 20 éves versenyző. „Emlékszem, hogy meglepődtem, hogy egyáltalán eljutottam a versenyre. Emlékszem, hogy láttam a lelátókat. Nem változott meg a fejemben, hogy milyen érzés volt az. Olyan régóta vártam erre.

Caruthnak is várnia kellett arra, hogy először vezethessen valódi pályán. Képességeit versenyszimulátorokon csiszolta, amelyek a sportágban a kezdők és a profik körében egyaránt nagyon népszerű edzéseszközzé váltak.

- Reklám -

Elég gyakran versenyeztem az iRacingen, és elég jól teljesítettem” – emlékezett vissza Caruth. Karrierje 637 iRacing-indulása során 69 győzelmet és 258 top 5-ös helyezést ért el. „A szimulátoros versenyzés volt az egyetlen utam.

Ez vezetett ahhoz, hogy kipróbálhassa magát a NASCAR Drive For Diversity programjában.

Bubba Wallace és Lewis Hamilton inspirálta őt

Caruth a Greenville-Pickens Speedwayen indult late modellekkel, ahol megszerezte első győzelmét, és tavaly a harmadik helyen végzett az ARCA Menards Series East bajnokságban.

Az Alpha Prime Racing eleget gondolt a potenciáljáról ahhoz, hogy hat futam erejéig kipróbálhassa magát idén az Xfinity sorozatban.

Csak remélem, hogy nem veszek majd el a tömegben versenyzőként” – mondta Caruth. „Sokszor túl sok nyomást helyezek magamra, és nem élvezem a pillanatot. Még az első Late Model győzelmemről sem emlékszem sok mindenre.

Caruth kiegyensúlyozott, tapasztalt veteránnak mutatja magát, ami persze nem igaz. Ugyanakkor ez nem csak számára hatalmas lehetőség, de más afroamerikai gyerekek számára is utat nyithat, hogy kövessék bármilyen versenyzői álmukat.

Ez óriási dolog” – ismerte el Caruth. „Ez eldöntheti vagy megtörheti a karrieremet. Ha nem teszem azt, amit tennem kell, az nagy hatással lesz másokra is.”

Örülök a felelősségnek és a kötelességnek, ami rám hárul. Én voltam az a gyerek, aki a tévében nézte a versenyeket, és azt kívánta, bárcsak én lennék az.

Sokat jelentett, hogy láttam Bubba Wallace-t és Lewis Hamiltont versenyezni, akik úgy néztek ki, mint én. Én csak a legjobbat fogom kihozni magamból.

Rajah Caruth élete első versenyén a 24. helyen végzett a Richmond Raceway-en.