szombat, június 3, 2023

Lenyűgözte a NASCAR versenyzőket a Forma-1 Las Vegas-i bejelentése

Date:

Share:

A Forma-1 Las Vegas-ba fog látogatni 2023-ban, méghozzá a Las Vegas Strip-re. A hír megmozgatta a NASCAR közösséget is.

- Advertisement -

A Forma-1 a világ egyik legnépszerűbb motorsportja. A Forma-1-nek valójában 1,55 milliárdos összesített nézettsége volt tavaly.

- Advertisement -

A sorozot igazán felpörgött Amerikában, és hogy tovább fokozza az izgalmakat, a 2023-as F1-es naptárba egy új pálya kerül be, méghozzá Las Vegas. A 2023-as évben hivatalosan is Las Vegasba látogat a száguldó cirkusz!

A Forma-1 rajongói mellett a NASCAR közösség is nagyon izgatott az új futam miatt.

Brad Keselowski jelenleg az egyik legnépszerűbb figura a NASCAR-ban. A Cup Series bajnoka és csapattulajdonosa pedig elsőként gratulált a Forma-1-nek.

Ez elképesztően menő” – mondta az RFK Racing versenyzője.

A Phoenix-i verseny győztese, Chase Briscoe pedig azt a kívánságát fejezte ki, hogy a NASCAR is rendezzen versenyt a híres Vegas Stripen.

Bár már az IndyCar-ban versenyzik, érdemes megemlíteni Jimmie Johnson véleményét is.

Rajongóként nagyon izgatott vagyok, hogy három Forma-1-es futam lesz a hazámban. Úgy gondolom, hogy Vegas nagyszerű házigazda lesz, nagyon jó szórakozás lesz mindenkinek, aki részt vesz majd rajta” – mondta Johnson.

A NASCAR egyébként nem idegen a kaszinóváros utcáitól, hiszen több évig Las Vegasban rendezték a szezon végi felvonulást, a Champion’s Week-et. Az eseményt 2019-ben vitték át Nashville városába, és azóta is ott rendezik ezt az évzáró ünnepséget.

Végeredményben nagyszerű, hogy az új pálya bekerült a naptárba, a rajongók pedig örömmel látják, hogy az F1 újabb nagy lehetőséget kap az amerikai piacon.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy egy olyan piacra érkezik az Forma-1 ahol a NASCAR miatt már létezik a motorsport kultúra.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.