back to top
kedd, május 28, 2024

Larson és Elliott is a NASCAR Hírességek Csarnokának 23-as szavazói közt

Dátum:

Megosztás:

A Hendrick Motorsports két pilótája, Kyle Larson és Chase Elliott is szavazhat arról, hogy ki kerüljön a NASCAR Hírességek Csarnokába 2023-ban.

- Reklám -

Larson a 2022-es év bajnokaként jogosult a részvételre, míg Elliott a tavaly COVID-19 miatt elmaradt esemény okán, 2021-es győztesként kapott lehetőséget leadni a voksát.

- Reklám -

Arról, hogy ki kerül végül a NASCAR Hírességek Csarnokába 63 szavazat dönt, melyet többek közt a média képviselői, pályatulajdonosok, iparági vezetők és visszavonult versenyzők adnak le. A 63. szavazatot a rajongók adhatják le a NASCAR hivatalos oldalán keresztül egészen április 29-ig.

Larson örül a lehetőségnek

Mindenképpen megtiszteltetés és szép dolog, hogy a regnáló bajnok is ott lehet a testületben” – mondta Larson arról, hogy részt vehet a Hírességek Csarnokának szavazási folyamatában. „Mindenkinek az a célja, hogy bekerüljön a Hírességek Csarnokába. Nagyon komolyan fogom venni, mert ez hatalmas megtiszteltetés azok számára, akiket jelöltek, és akik végül bejutnak.

- Reklám -

Több kategória, rengeteg jelölt

A NASCAR 2023-as Hírességek Csarnokába 15 jelölt van, akik közül kettőt a 10 fős Modern Era szavazólapról, egyet pedig az ötfős Pioneer kategóriából választanak ki. A szavazás során a szintén ötfős Landmark Award jelöltek közül is választani kell.

A Modern Era Ballot két jelöltje is a Hendrick Motorsportshoz kötődik: Harry Hyde és Ricky Rudd.

Hyde 1984 és 1988 között volt a Hendrick Motorsports csapatfőnöke, és 56 győzelméből 11-et a pitben szerzett a csapatnál. Ő volt a crew chief a szervezet történetének első győzelménél is, melyet Geoff Bodine szerzett meg 1984-ben a Martinsville Speedwayen. Hyde 1996-ban hunyt el.

Rudd 1990 és 1993 között a Hendrick Motorsports versenyzője volt az 5-ös számú Chevrolet-ben. A virginiai születésű versenyző négy győzelmet aratott, szezononként egyet a csapatnál töltött időszaka alatt. 1991-ben a bajnoki tabella második helyén végzett, ami a legjobb helyezése volt a NASCAR Cup Series karrierje során.