kedd, április 16, 2024

Lotterer a hosszú várakozás ellenére bízik a Porschéban

Dátum:

Megosztás:

André Lotterer szerint még nincs döntés a jövőjéről a Formula E-ben való versenyzés vagy a Porsche 2023-as LMDh programja között.

- Reklám -

Lotterer nagy tapasztalattal rendelkezik a hosszú távú versenyzésben: háromszor nyerte meg a Le Mans-i 24 órás versenyt az Audival, mielőtt 2017-ben csatlakozott a Porsche LMP1-es csapatához.

- Reklám -

Ugyanebben az évben Nick Tandyvel és Neel Janival közös #1-es autójával az élen állt, mielőtt kevesebb mint négy órával a vége előtt olajnyomás-problémák miatt ki kellett szállniuk a versenyből.

A Porsche endurance részlege aztán a szezon végén lehúzta a rolót, hogy erőforrásait a Formula E-be való bekapcsolódásra összpontosíthassa.

- Reklám -

Miután 2017-ben a Techeetah-val a Formula E-be költözött, Lotterer 2019-ben újra összeállt a Porschéval az első szezonjára a tisztán elektromos bajnokságban.

Mivel a Porsche 2023-ban a legendás amerikai csapattal, a Team Penske-vel kötött partneri kapcsolat értelmében visszatér az endurance versenyzéshez az LMDh projektjével, Lotterer kifejtette, hogy a sportkocsikhoz való visszatérés gondolata „motiváló” – de azt is hozzátette, hogy elégedett a jelenlegi szerepével a német gyártónál a Formula E-ben.

A Porschénál így is, úgy is jó kezekben vagyok” – mondta Lotterer a Motorsport.com-nak. „Nagyon szeretem a Formula E-t, szerintem nagyszerű bajnokság, és a Gen3-mal is tovább fejlődik.

De tudod, a Porsche DNS-e és öröksége sokat jelent Le Mans-ban, és ez egy legendás dolog, Le Mans és a Porsche. Mindkettő nagyon motiváló. Szóval azt mondanám, hogy őszintén szólva jó helyen vagyok.

Bárhova is küldi a Porsche Lotterert, bízik csapatában
Bárhova is küldi a Porsche Lotterert, bízik csapatában Fotó: Porsche AG

Lotterer teljesnek érzi magát

Lotterer hozzátette, hogy a versenyzői pályafutása során a szakágak sokszínűsége „üdítő” volt, és élvezte a lehetőséget, hogy a Porsche csapatával különböző kategóriákat fedezhetett fel.

Arra a kérdésre, hogy hiányzik-e neki a Le Mans-i versenyzés, Lotterer elismerte, hogy még mindig szenvedélye a hosszú távú versenyzés, de kifejtette, hogy az, hogy pályafutása során különböző gépeket próbálhatott ki, azt jelenti, hogy „a pillanatnak élhetett”.

Igazán felüdülés volt, hogy ennyi évnyi endurance versenyzés után ilyen új kihívásokban volt részem” – mondta.

Ez egy igazán szép dolog, hogy a karrierem során váltani tudok, és a Porschéval kombinálva, különösen gyári versenyzőként különböző platformokra mehetek, és új szériákban próbálhatom ki magam.

Ami a hosszú távú versenyek hiányát illeti… nos néha igen, hiányoznak – nézem a hosszú távú versenyeket, és természetesen szenvedélyesen szeretem őket, és Le Mans egy fantasztikus verseny.

És igen, vannak pletykák, nyilván azért, mert a Porsche visszatér Le Mans-ba. De akárhogy is, még semmi sem dőlt el.