vasárnap, április 14, 2024

Memo Gidley LMP3-as autóval tér vissza Daytonába

Dátum:

Megosztás:

8 évvel horrorisztikus balesetét követően ismét Daytonában szerepel Memo Gidley.

- Reklám -

Az 51 éves mexikói születésű versenyző az IMSA WeatherTech Sportautó Bajnokság kísérősorozata, az LMP3-as autókat felvonultató Prototype Challenge-ben tér vissza Daytonába. A korábban az IndyCar-ban és a Grand Am-ben is évekig szereplő Gidley 2014-ben probálkozott először a 24 óráson, a versenye azonban nem a jó szerepléséről, sokkal inkább egy óriási balesetről marad emlékezetes.

- Reklám -

A Grand Am és az ALMS összeolvadásából frissen létrejövő Egyesült Sportautó Bajnokság nyitó versenyének 3. órájában Matteo Malucelli lelassuló Ferrariját találta telibe a már akkor is veteránnak számító Gidley. A baleset következtében a Bob Stallings Racing Riley-jának eleje a felismerhetetlenségig összetört, a versenyző pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A baleset következményeit még évekig nyögte, míg végül 2017-ben újra versenyautóba ülhetett. Azóta a főként GT versenyzéssel próbálkozott, most pedig 8 év után elérkezett az idő, hogy ismét Daytonában, egy prototípus volánja mögött szálljon harcba.

- Reklám -

„Az LMP3-as autók nagyszerűek. Mentem már velük néhány versenyt, és remekül éreztem magam” – nyilatkozta Gidley a RACER újságírójának, Marshall Pruettnek. „Habár mostanában inkább GT3-as autókat vezettem, jó érzés lesz újra egy Prototípusba ülni. Ezek illenek igazán abba a világba, ahonnan jöttem; a formulaautók világába. Az LMP3-as autók olyanok, mint egy nagy Gokart, szóval jó móka lesz újra ilyen autót vezetni.”

A mexikói, kanadai, német és amerikai állampolgársággal is büszkélkedő Gidley a 23-as rajtszámú, AL Autosport által indított Duqueine-be ülhet be. Váltótársa Alexander Koreiba lesz.