back to top
szerda, július 24, 2024

Kyle Larson: Azt kívánom, bárcsak visszakaphatnám azt az újraindítást

Dátum:

Megosztás:

Kyle Larson a harmincnegyedik helyen fejezte be a Cup Series első iowai futamát. Larson a harmadik szakasz elején csúszott neki a falnak, az ütközés során pedig megsérült az autója. A viadalt Ryan Blaney nyerte meg William Byron és Chase Elliott előtt.

- Reklám -

Történelmi jelentőségű futamot rendezett magyar idő szerint hétfő hajnalban a NASCAR Cup Series. A sorozat ugyanis először vette be az IndyCar naptárából ismert Iowa Speedwayt, amely egy 0,875 mérföld hosszú, aszfalt borítású oválpálya.

Hivatalos: új helyszínre látogat el jövőre a NASCAR mezőnye

- Reklám -

A pole pozícióból Kyle Larson, a második helyről pedig Ryan Blaney vághatott neki a 350 körös viadalnak. A verseny pedig végül kettejükről szólt, csak teljesen ellentétes előjellel. Blaney ugyanis domináns győzelmet aratott – az első szakaszt is ő nyerte –, 201 kör során vezetett. Mögötte William Byron és Chase Elliott szelte át a célvonalat. Larson ezzel szemben utolsóként fejezte be a futamot. Ez viszont nem a tempója, hanem egy talán túlságosan bátor manővere miatt alakult így.

- Reklám -

Miután az egyik legerősebb autóval rendelkező Larson megnyerte a második szakaszt, az ötödik helyről indulhatott neki a harmadiknak. Az újrarajt viszont nem sikerült kimondottan jól neki, kissé bezárták, majd amikor megpróbált elmenni Brad Keselowski és Daniel Suárez között, utóbbi megpöckölte, és emiatt belecsúszott a falba. Végül még megjavították a gépét, de csak a mezőny legvégén, harmincnegyedikként tudott célba érni.

„Azt kívánom, bárcsak visszakaphatnám azt az újraindítást – nyilatkozta Larson a leintés után. – Azt hiszem, hogy akkor nem kellett volna bemennem középre, és türelmesebb lehettem volna. Hiszen az autóm gyors volt, és tudtam, hogy kik vannak körülöttem. De [az újraindítás után] annyi autót akartam elkapni, amennyit csak tudtam, és valószínűleg a végén ez ütött vissza.”

„Elmentünk egészen, nem is tudom, talán a kanyar kijáratáig, aztán meg nem vagyok benne biztos, hogy Suárez csúszott meg alattam, vagy mi történt. Elkapta az [autóm] bal hátsó részét, és emiatt elvesztettem felette az irányítást” – tette hozzá. Mellékesen maga Suárez is azt mondta, nem tudja, hogy pontosan mi is történt.

„Nyilvánvalóan, ha nem megyek be harmadiknak, akkor valószínűleg nem történik meg ez a baleset, de akkor feltehetően csak a hatodik helyen haladtam volna az 1-es kanyarban – jegyezte meg Larson. – De persze a hatodik hely jobb, mint a kiesés, szóval nem tudom. Azt hiszem, jobban kellett volna figyelnem arra, hogy pontosan kik vannak körülöttem. Suárez egy nagyon agresszív pilóta, és ő valószínűleg csak nyomta, majd így elveszítette az autóját alattam, legalábbis erre tippelek.”

Az Iowa Corn 350 Presented by Ethanol teljes végeredményét ezen a linken lehet megtalálni.