back to top
vasárnap, június 16, 2024

Különös fogadalmat tett az első győzelmére hajtó autóversenyző

Dátum:

Megosztás:

Mégpedig azt, hogy csak akkor szabadul meg a növesztett bajszától, miután megszerezte első futamgyőzelmét az IndyCar-ban. Elárulta, hogy a különös akcióban van egy partnere is.

- Reklám -

Az autóversenyzés világában láttunk már néhány legendás bajszos fickót, például Dale Earnhardt, Keke Rosberg, Nigel Mansell vagy Richard Petty személyében, az aktív pilóták közül újabban például Valtteri Bottas alkalmazza ezt a divatot. De hamarosan az IndyCar fiatal dán pilótája, Christian Lundgaard is felkerülhet a listára, legalábbis ami arcszőrzetet illeti, mivel egy sajátos fogadást tett.

- Reklám -

Az egyelőre csak petyhedző bajusszal már megjelent a tesztelésen, és elmondta, mi áll az egésznek a hátterében. „Az egyik barátommal találtuk ki a fogadalmat. Decemberben ellátogatott az Egyesült Államokba, és megállapodtunk, hogy nem borotváljuk le a bajszunkat, amíg nem nyerek futamot az IndyCar-ban. Lehet, hogy évekig, lehet, hogy egy hónapig maradok ilyen” – mondta.

Az amerikai csapatsportokban bevett szokás a playoff-szakáll, ám az fordított elven működik, vagyis addig nem borotválkoznak az érintett játékosok, amíg sportáguk rájátszásában versenyben állnak.

- Reklám -

Az első IndyCar-szezonjában Lundgaard legjobb eredménye egy 2. hely volt az indianapolisi “kanyargós” pályán, azaz nem az oválon rendezett Indy 500-on. Csapata, a Rahal Letterman 2020-ban nyert legutóbb.

A bajnokság a hétvégén kezdődik St. Petersburg-ben.