vasárnap, április 21, 2024

Kurt Busch még mindig nem gyógyult, Richmondot is kihagyja

Dátum:

Megosztás:

Kurt Busch immáron negyedik versenyét hagyja ki az idei szezonban, miután agyrázkódása utáni tünetei nem javulnak elég gyorsan.

- Reklám -

A közösségi médiacsatornáin közzétett bejegyzésében Busch azt írta: „az agysérülésből való felépülés nem mindig lineárisan halad. Jól érzem magam a felépülésem során, de ezen a héten az volt a célom, hogy a szívritmusomat és a testemet versenyszimulációs jellegű környezetbe helyezzem, és egyértelmű, hogy még nem állok készen arra, hogy újra versenyautóba üljek.

- Reklám -

Érzelmileg messze ez volt a legnehezebb hét, mert érzem a gyógyulás előrehaladását, de a versenyzés extrém fizikai és mentális erőfeszítést igényel, és a testem nem képes 100%-ban elviselni az intenzív versenykörülményeket.”

Haladok a gyógyulás útján. Az orvoscsapatom mellettem áll, és továbbra is mindent megteszünk azért, hogy 100%-os állapotba kerüljek, és visszatérhessek a versenyzéshez.

- Reklám -

Köszönöm mindenkinek a folyamatos támogatást, és sok szerencsét kívánok a 45-ös csapatnak és Ty-nak ezen a hétvégén Richmondban.

Busch a Richmond Raceway-en a negyedik egymást követő versenyét hagyja ki, mivel továbbra is lábadozik az agyrázkódásszerű tünetekből.

A 2004-es Cup Series bajnoka július 24-én a Pocono Raceway-en a kvalifikációs körén szenvedett balesetet. Busch autója a 3-as kanyarban veszítette el uralmát autója felett, majd nagy sebességgel a falnak csapódott.

Ty Gibbs vezeti azóta a 45-ös rajtszámú Toyotát. Ezen a hétvégén a Richmond Raceway-en ismét Ty Gibbs ül majd az autóban, ami így a negyedik Cup Series indulása lesz.

A 23XI Racing színeiben eddig mindhárom alkalommal az első 20-ban végzett, köztük múlt héten, ahol eddigi legjobb eredményét, egy 10. helyet ért el a Michigan International Speedwayen.