back to top
vasárnap, május 19, 2024

Hamlin a pole-ban, de Busch összetörte Hamlin autóját

Dátum:

Megosztás:

Denny Hamlin indul a pole pozícióból a Pocono Racewayen, de Kurt Busch összetörte a 23XI Racing Toyotáját az időmérőn.

- Reklám -

Hamlin volt a leggyorsabb a kvalifikáció utolsó körében. Ez pályafutása 36. pole pozíciója és a harmadik a szezonban. Vasárnap lesz a negyedik alkalom, hogy Hamlin vezetheti fel a mezőnyt a zöld zászlóhoz Poconóban.

- Reklám -

Hamlin csapattársa, Kyle Busch a második helyre kvalifikálta magát. Chase Elliott lett a harmadik, míg Hendrickes csapattársa, Kyle Larson az ötödik. Az RFK Racing versenyzője Chris Buscher került még be az első ötbe.

Az idei első győzelmére pályázó Ryan Blaney, aki itt szerezte karrierje első győzelmét 2017-ben, a hatodik helyre kvalifikálta magát Bubba Wallace elé. Martin Truex Jr. a nyolcadik, Daniel Suarez a kilencedik, Kurt Busch pedig a tizedik helyről rajtolhatna, ha nem törte volna össze az autóját.

- Reklám -

A Denny Hamlin által tulajdonolt 23XI Racing autóját vezető Kurt Busch a kvalifikáció utolsó körébe ugyan bejutott, de a 3-as kanyarban a falnak ütközött.

A korábbi poconói győztes a vasárnapi futamra tartalék autóval megy, és a mezőny végéről kell indulnia.

William Byron, aki a 18. időt autózta, szintén a mezőny végéről indul majd. Byron elmondta, hogy a Hendrick Motorsports csapatának dolgoznia kell majd az autóján, miután megpördült az edzésen.

Ross Chastain elmondta, hogy csapata ugyanezt fogja tenni, miután ő is megpördült a 3-as kanyarban az edzésen. Ő a 21. rajtpozícióját adja fel.

Hátrébb Kevin Harvick a 24. helyre kvalifikálta magát, Brad Keselowski pedig a 26. leggyorsabb volt.

Végeredmény